Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Johtajalääkäri Kati Kortelaisen viesti käynnisti keskustelun Forssan sairaalan erikoissairaanhoidon kohtalosta

Jouluaatonaattona saapui HYKYYN seuraava sähköpostiviesti HVA:n sairaalatoimen johtaja lääkäri Kati Kortelaiselta:

”Forssan erikoissairaanhoitoa ja muutakin toimintaa johdetaan keskitetysti sektoreittain koko HVA:lla. Ainakin kirurgian osaston muuttamista perusterveydenhuollon vuodeosastoksi harkitaan”

Tähän viestiin reagoin kirjoittamalla ja kysymällä. Olette ihan itse omalla toiminnallanne aiheuttaneet tämän kirjoittelun ja hämmingin. Kehen ja mihin voimme luottaa, kun tällaista tapahtuu näistä muutoksista meidän kanssa keskustelematta ja meille niistä mitään etukäteen kertomatta? Tämä ilmoitus koskettaa Forssan sairaalan toimintaa ja sen henkilökuntaa radikaalisti ja ajaa alas juuri sitä, mitä olemme vuosien aikana kehittäneet. Kuka on tehnyt tämän alasajopäätöksen ja millä valtuuksilla?

Seppo Ranta on tämän lehden palstalla useamman kerran todennut Forssan sairaalan olevan perusterveydenhuollon yksikkö. Onko se muka kehittämistä, kun olette ajamassa meidän erinomaisesti toimivat ESH:n palvelut nyt alas? Siitä kärsivät maakuntamme asukkaat, kun jo nyt keskussairaalassa painitte pitkien potilasjonojen kanssa. EHS-poliklinikoillamme käy asiakkaita koko maakunnasta.

Keskustelut yksityisten palvelusopimusten alasajosta voisitte ensin aloittaa omasta keskussairaalasta, jonka ruuhkia olette purkaneet yksityisen palveluntuottajan toiminnalla!?

Keskussairaalan erikoislääkärin käynti Forssan sairaalassa maksaa yli kaksi kertaa enemmän kuin HYKYN sopimuslääkärin (n. 200€/asiakas KHS) (n. 70 €/asiakas HYKYN sopimuslääkäri). Puheet siitä, että teiltä saisimme EHS-lääkäreitä ja vieläpä halvemmalla, eivät ole totta. Olemme saaneet vain muutaman (5–6) ja heidän käyntinsä ovat erittäin kalliita verrattuna sopimuslääkäreihimme.

Vapaassa maassa voimme valita ihan itse sen keskussairaalan, mihin hakeudumme hoitoon. Sen turvaa laki asiakkaan valinnanvapaudesta. Voimme kuntien toimesta tarvittaessa hakea valtioneuvostolta lupaa siirtyä toiseen HVA-alueeseen turvataksemme sairaalamme ESH-toiminnot.

ministeri, ent. kansanedustaja