Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Hyvinvointialue ei ole perunut Forssan sairaalan saamaa viestiä

Jouluaatonaattoiltana saapui Hykyyn Kanta-Hämeen hyvinvointialueen sairaalan johtaja Kortelaisen viesti: ”Forssan erikoissairaanhoitoa ja muutakin toimintaa johdetaan keskitetysti sektoreittain koko HVA:lla. Ainakin Kirurgian osaston muuttamista perusterveydenhuollon vuodeosastoksi harkitaan.”

Tätä viestiä ei ole kumottu!

Kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen kirjoittaa 8.1.23 FL:ssä: ”Minulla ei ole mitään syytä epäillä terveydenhuollon toimialajohtajan Jarmo Lappalaisen sanoja, kun hän on vakuuttanut, että Forssan sairaalan palvelutaso kasvaa eikä ole heikentymässä”.

Forssan sairaalan palveluja tämä jouluaatonaattona Hykylle tullut viesti heikentää muuttamalla niitä perusterveydenhuollon, siis terveyskeskuksen, vuodeosastoksi! Tätähän Seppo Ranta on meille kertonut lehdessä useamman kerran. Nyt tätä yritetään toteuttaa, kysymys on siitä, riittävätkö siihen palvelualuejohtajatason valtuudet?

Hyvät päättäjämme! Selvittäkää itsellenne: Mikä on erikoissairaanhoidon osasto, kenen valtuuksiin kuuluu päättää esim. sairaalamme erikoissairaanhoidon palveluista? Se ei voi olla toimialajohtajan tehtäviä? Hyviin yhteistyötapoihin kuuluu asioiden valmistelu heitä kuulemalla, joiden tehtäviä ja toimintoja ratkaisut koskevat. Näin ei ole nyt tehty! Kannustan henkilöstön kuulemiseen ja mukanaoloon kaikissa muutoksissa! Nyt on aika toimia ja vaikuttaa eikä uskoa yleisellä tasolla esitettyjä perusteluja.

ministeri, ent. kansanedustaja