Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Miksi lapsia pakotetaan mukautumaan aikuisten aikaisiin työaikoihin?

On surullista, kun vanhemmat joutuvat herättämään aamuisin sikeässä unessa olevia lapsiaan. Olemmeko tulleet ajatelleeksi, miten väsyneen lapsen herättäminen kesken unien häneen vaikuttaa? Ja miten se vaikuttaa vanhempien jaksamiseen, kun joutuu väsynyttä, melkein unessa olevaa lasta viemään hoitoon?

Lasten pakottaminen elämään aikuisten työaikojen mukaan on outoa. Se on tapahtunut vaivihkaa ja huomaamatta äitien lähtiessä työmarkkinoille. Emmekö osaa tai halua käyttää mielikuvitustamme sen verran, ettemme riepottelisi lasta jo ihan pienestä pitäen?

Ongelman ratkaisu ei edes vaatisi suuria ponnistuksia. Eikö alle 3-vuotiaiden lasten vanhemmat voisi tehdä liukuvaa työaikaa? Tai voisiko näihin perheisiin tulla joku ihminen aamuisin auttamaan, joka antaisi lapsen nukkua rauhassa ja veisi hoitoon ihan rauhassa ilman kiireitä?

Me tiedämme, miten raskasta pikkulapsiarki perheille on, miksi emme voisi helpottaa sitä? Lapset voitaisiin myös hakea päiväkodista aiemmin, ettei heidän tarvitsisi olla siellä niin pitkää päivää.

Meitä on iso joukko eläkkeellä olevia ihmisiä, jotka varmasti voisimme näitä perheitä auttaa. Miten perheenäidin olisikaan mukava lähteä töihinsä rauhassa, ilman että täytyisi ensin raahata väsynyt lapsi hoitoon. Elämämme on muuttunut niin kiireiseksi ja levottomaksi, mutta antakaamme lapsillemme kuitenkin kiireetön lapsuus.