Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Oma Häme haluaa vetovoimalisällä parantaa pitovoimaansa ja kesätyöntekijöiden saatavuutta

Tiedotimme viime viikon alussa, että Kanta-Hämeen hyvinvointialue eli Oma Häme tulee maksamaan osalle kesäsijaisista erillistä vetovoimalisää. Tavoitteena on parantaa Oma Hämeen houkuttelevuutta sosiaali- ja terveysalan kesätöitä etsivien piirissä. Henkilöstöpula, henkilöstön saatavuuden vaikeudet ja lisän maksaminen ovat herättäneet keskustelua tälläkin palstalla.

Me Oma Hämeessä haluamme parantaa niin kesätyöntekijöiden saatavuutta kuin henkilöstömme pitovoimaakin niillä keinoin, mitä muun muassa virka- ja työehtosopimuksissa on sovittu. Oma Hämeessä on suunnittelupöydällä useita eri toimenpiteitä veto- ja pitovoimaan. Vetovoimalisä kesätyöntekijöille on vain yksi monista sitoutumista edistävistä toimenpiteistä.

Vetovoimalisän aikaan sidotulla porrastuksella pyritään sitouttamaan kesätyöntekijät työhönsä mahdollisimman aikaisin. Aiempi sitoutuminen parantaa varmuutta tulevan kesän sijaisista ja työvoiman riittävyydestä Oma Hämeessä. Riittävä määrä kesätyöntekijöitä vähentää vakituisen henkilökunnan kuormittumista, kun sijaisten vaihtuvuutta ja perehdyttämistä on vähemmän. Asiakkaan näkökulmasta se vahvistaa kesätyöntekijän osaamista ja siten varmistaa laadukasta palvelua myös kesäaikaan.

Oma Hämeen henkilöstöpolitiikkaa vasta rakennetaan yhteistoiminnassa henkilöstön ja henkilöstön edustajien kanssa. Rakentamiseen liittyy, että kokeilemme rohkeasti erilaisia keinoja, Oma Hämeen arvojen mukaisesti. Keinojen tuloksellisuutta arvioidaan yhdessä henkilöstön edustajien kanssa.

Henkilöstön kokemukset ja ääni ovat meille tärkeitä. Kiitämme saadusta palautteesta ja jatkamme keskustelua eri keinovalikoimista henkilöstön saatavuuden ja pitovoiman parantamiseksi. Kaikkien toimenpiteidemme tavoitteena on taata kuntalaisille yhdenvertaiset ja turvalliset palvelut.

henkilöstöjohtaja

Oma Häme – Kanta-Hämeen hyvinvointialue