Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kuulitte kutsun Vohlassaareen – On tärkeää nähdä lähiluontomme tarjoamat mahdollisuudet ja pitää ympäristöstämme huolta

Katkeamaton, kaiken ikäisten ihmisten virta kulkee Lamalan rannasta kohti Vohlassaarta reittiä, joka on vapaaehtoisesti pidetty avoimena ja on tasaisempi kuin Lounais-Hämeen elämänlanka, 2-tie.

Oli mieltä hivelevää seurata, miten ihmiset olivat noudattaneet Tammelan Pyhäjärven-Kuivajärven suojeluyhdistyksen kutsua lähteä viettämään ulkoilupäivää Vohlassaareen. Yhdistyksessä olimme varautuneet, että tapahtuma saisi myönteisen vastaanoton ja ihmiset liikkeelle, mutta liikkeelle lähtenyt väkimäärä ylitti kaikki odotukset.

Forssan Lehti uutisoi (26.2.) näyttävästi tapahtumamme ja mieleenpainuva havainto oli verkkolehdessä julkaistut kuvat ja niiden kuvatekstit, joissa osallistujien kotipaikat vaihtelivat kuten: Punkalaidun, Helsinki ja Wales. Lehden kirjoituksen perusteella tapahtuma koettiin myönteisenä, sama tunteen koin itsekin, ja tällä perusteella uskallan väittää, että viesti, joka tapahtumasta näin välittyi, varmasti lisäsi mielenkiintoa Tammelaa ja Vohlassaarta kohtaan ja toivottavasti antoi virikkeitä myös vapaa-ajan viettoon paikkakuntalaisille.

Tällaisen tapahtuman järjestäminen ei olisi mahdollista ilman olemassa olevia järviä ja niitä ympäröivää luontoa. On tärkeää, että näkisimme meidän lähiluontomme tarjoamat mahdollisuudet toteuttaa niin vapaa-ajan harrastuksia kuin harjoittaa elinkeinotoimintaa. Kun ymmärrämme tämän, niin pitää muistaa, ettei tämä ole itsestäänselvyys, vaan meidän on huolehdittava tästä meille annetusta edusta.

Meillä Lounais-Hämeessä on kaikki eväät lisätä viihtyisyyttä ja alueemme houkuttelevuutta, jos/kun käytämme ne mahdollisuudet, joita meillä luontaisesti on.

Vohlassaari tunnetuksi päivän onnistumisesta mukana olleita kiittäen

puheenjohtaja, Tammelan Pyhäjärven-Kuivajärven suojeluyhdistys ry.