Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Leppäsen musta tuntuu -väitteet ovat perättömiä – Yhtään muunneltua totuutta en ole lehteen kirjoittanut

Leo Leppänen mielipidekirjoituksessaan 14.3. FL menee melkoiselle laukalle kirjoittaessaan täysin väärin asioista. Kirjoituksensa kahdessa ensimmäisessä lauseessa on jo kaksi virhettä. En ole ollut päivääkään hyvinvointialueen työntekijä. Olen irtisanoutunut työstäni FSHKY:ssä viime vuoden marraskuussa ja irtisanoutuminen on tullut voimaan jo ennen vuoden loppua. En ole myöskään toiminut siis ”kahdella pallilla”, koska hyvinvointialue aloitti vasta tänä vuonna.

Yhtään muunneltua totuutta en ole lehteen kirjoittanut. Leppänen tosin sortuu kirjoituksessaan itse muunneltuun totuuteen useampaankin kertaan. Asioihin on vaikutettava tarvittaessa vahvasti. Mitään tekemättä ja hyväksymällä aina asiat esitetyssä muodossa, Forssan sairaala olisi todellakin ajettu alas jo ajat sitten. Rakentava yhteistyö ei tarkoita, että pitää hyväksyä alasajo.

Demareiden johdolla sairaala olisi jo näivetetty. Heidän johdollaan yöpäivystys olisi jo lopetettu ja erikoissairaanhoito keskitetty Hämeenlinnaan. Äänestystulokset FSHKY:n hallituksessa kertovat kyllä senkin totuuden. Keräsimme esimerkiksi n. kahdessa viikossa reilusti yli 7000 nimeä adressiin yöpäivystyksen säilymisen puolesta. Teimme muutoinkin valtavan määrän työtä sen eteen, että yöpäivystys Forssan sairaalassa säilyi. Samoin on tehty valtava määrä työtä erikoissairaanhoidon eteen Forssan sairaalassa. Ilman tätä työmäärää meillä ei olisi enää ympärivuorokautista päivystystä ja erikoissairaanhoito olisi jo keskitetty Hämeenlinnaan, mikä tarkoittaa, ettei meillä olisi nykymuotoista sairaalaamme. Olemalla ”kiltti” ei asioita hoideta.

En ole maalaillut uhkakuvia vaan kertonut totuuden. Esimerkiksi sähköposti 30.12.22 Kati Kortelaiselta FSHKY:n henkilöstölle: ”Kirurgian vuodeosasto on erittäin tärkeä jatkohoitopaikka myös keskussairaalasta tuleville leikatuille potilaille. Tämä yhteistyö on toiminut erinomaisesti. Forssan sairaalan kirurgian osastolla olevat potilaat eivät enää ole kirurgisen hoidon tarpeessa, joten paras osaaminen heidän hoitamisekseen olisi yleislääketieteen erikoislääkärillä tai geriatrilla. Tämän vuoksi aloitamme alkuvuodesta keskustelut osaston lääkärityöstä ja sen johtamisesta”. Tuo olisi tarkoittanut kirurgian vuodeosaston loppumista eli kyseessä olisi ollut sen jälkeen perusterveydenhuollon vuodeosasto. Mutta, vaikuttamalla tämäkin asia saatiin käännettyä. Kirurgian vuodeosaston toiminta jatkuu ja hyvä niin. Olen lähtenyt mukaan politiikkaan vaikuttamaan asioihin. Se vaatii paljon työtä. Leppäsen neuvoilla moni asia olisi jäänyt hoitamatta.

Leppänen ”uutisoi” toimistani hyvinvointialueen hallituksessa täysin virheellisesti, koska ei tiedä hallitustyöskentelystäni. Eikä voikaan tietää, koska hallituksen kokoukset ovat suljettuja. Voin kertoa, että olen nostanut näitä asioita siellä keskusteluun. Jokainen lukija varmaankin ymmärtää Leppäsen motiivin asiattomille ja muunneltuun totuuteen perustuville kirjoituksille. Vaalit lähestyvät.

Hyvinvointialueen hallituksen II varapuheenjohtaja