Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Alueen asukkaille tärkeä Vikspirtti kaipaa kunnostusta

Kolmannen sektorin ja vuoden Hämeen kylä 2020 Viksberin asukasyhditys ry pitää yllä Forssan kaupungin omistamaa kiinteistöä, Vikspirttiä maksamalla kiinteistön kulut. Pelkästään marras,-, joulu,-, tammi,- ja helmikuun lämpölaskut ovat noin 1100 € kuukaudessa. Siihen lisättynä sähkö, vesi, jätehuolto, vartiointi ym. Eli kiinteistökulut ovat kuukaudessa talvikuukausina noin 1700 € /kk.

Vikspirtti on ainoa alueen kokoontumispaikka, joka tarjoaa vanhuksille paikan toteuttaa sekä fyysistä, sosiaalista ja psyykkistä hyvinvointiaan, maksutta. Ainostaan lounas maksaa. Kaikki kerhot, kahvitilaisuudet ynnä muut ovat maksuttomia. Myös verenpaineenmittaukset, laskujenmaksut, asiakirjojen tulostukset ym. hoituu.

Viksbergin asukasyhdistyksellä myös toimii kuntouttavassa työtoiminnassa kymmenkunta henkilöä, työkokeluissa, harjoittelussa ym. Yhdistys tarjoaa heille paikan, missä he voivat kokeilla työelämään paluuta, paikan missä voi tavata kavereita ja omien voimavarojensa mukaan mielekästä ja sosiaalista tekemistä.

Pienellä remontilla kaupunki (putket, ikkunat, lämmöneristys) varmistaisi Vikspirtin toiminnan jatkuvuuden sekä alueen elinvoimaisuuden jatkokassakin.