Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirsi Lindholm teki elämäntaparemontin Hurja painonpudotus Suomi -tv-sarjassa – "En miettinyt mitään vaan söin ja söin"

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 25.8.2021. Kirsi Lindholm ei halua kokea nuorena ylipainoisina menehtyneiden ukkinsa ja äitinsä kohtaloa. Havahtumisesta alkoi kahdeksan kuukauden elämäntaparemontti, joka nähdään tänä syksynä televisiossa.

Kirsi Lindholmin, 38, astuessa vaa’alle reilu puolitoista vuotta sitten viisari värähti 141,9 kiloon.

– Silloin ajattelin, että ei hitto. Tämä ei voi mennä näin.

Lindholmin ukki ja äiti kuolivat nuorena ylipainoisina, eikä hän halunnut itselleen samaa kohtaloa. Hän halusi lisää terveitä elinvuosia, hyvää oloa ja tuntea tyytyväisyyttä katsoessaan peiliin.

– Ryhdyin elämäntaparemonttiin ihan puhtaasti itsekkäistä syistä.

Muutos ilman hokkuspokkustemppuja

Lindholm on laihduttanut useita kertoja ja on tehnyt sen jo kerran aiemmin televisiossa.

Kymmenkunta vuotta sitten hän osallistui Virossa kuvattuun Tanssi peppu pieneksi -ohjelmaan. Tuolloin hänen painonsa tippui kymmenessä viikossa 25 kiloa mutta hiipi takaisin lisäkilojen kera.

Tänä syksynä hänet nähdään Hurja painonpudotus Suomi -tv-sarjassa. Uusi formaatti houkutti, koska sarjaa kuvattiin kahdeksan kuukautta kotioloissa.

– Koko ajan arki pyöri samaan aikaan. Muutos oli mahdollista tehdä rauhassa ilman hokkuspokkustemppuja.

Luontoon ilman muovikiekkoja

Elämäntaparemontti käynnistyi lääkärintarkastuksella, ja tukena olivat myös psykologi ja ravitsemusterapeutti.

Lindholm suitsuttaa etenkin personal trainer Tiia Pirttimäkeä, jonka kanssa hän liikkui ja oli yhteyksissä useita kertoja viikossa.

– Tiia on käynyt eräopaskoulutuksen, ja hän vei minut vuosien jälkeen takaisin luontoon. Olen pelannut monta vuotta frisbeegolfia, mutta nyt voin mennä luontoon ilman muovikiekkojakin.

He ovat marjastaneet ja sienestäneet, pelanneet tennistä ja läskipyöräilleet. Hurjimmat viiden tunnin maratonmittaiset hikitreenit on vedetty kuntosalilla.

Aivotonta syömistä ehtoolla

Lindholm on harrastanut frisbeegolfin lisäksi pehmolentopalloa, joten rapakunnossa hän ei ollut. Syöminen oli enemmän rempallaan.

– Söin päivisin liian vähän enkä tarpeeksi usein. Ehtoolla energiaa oli saatava äkkiä, ja se oli aivotonta syömistä. En miettinyt mitään vaan söin ja söin.

Elämäntaparemontissa vaikeinta on ollut oppia sisäistämään, kuinka paljon pitäisi syödä.

– Vielä neljän kuukauden jälkeenkin pää sanoi, älä syö noin paljon.

Kun ruokavalion perusta on kunnossa, herkuistakaan ei tarvitse täysin kieltäytyä: nyt tosin viineri saattaa vaihtua pullaan ja kermajäätelö mehujäähän.

Lihasmassa kasvoi ja ääniala laajentui

Karisseiden kilojen määrä paljastetaan tv-ohjelmassa. Lindholm ei tuijota pelkästään vaakaa, sillä olo ja kunto ovat kohentuneet ja lihasmassa kasvanut. Se on vaikuttanut myös äänialan laajentumiseen.

– Aiemmin inhosin shoppailua. Nyt on ihana mennä ostamaan vaatteita, kun ei tarvitse miettiä, riittääkö kokoja.

Hän aikoo totutella saavutettuihin tuloksiin ennen kuin asettaa itselleen uusia tavoitteita.

Kokenuttakin esiintyjää hieman jännittää, miltä oman arjen julkituominen iloineen ja suruineen näyttää tv:ssä. Lindholm toivoo voivansa esimerkillään osoittaa, että muidenkin on mahdollista pystyä samaan. – Jos joku saa tästä kipinää tai motivaatiota, se on supermahtavaa. FL

Hurja painonpudotus Suomi alkaa ke 25.8. klo 20 Nelosella ja Ruudussa. Kirsi Lindholm nähdään sarjan toisessa jaksossa.