Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tänään: Kanta-Hämeen aluevaalipaneeleissa keskustellaan hyvinvointialueesta – Yleisö voi lähettää kysymyksiä jo etukäteen ja osallistua paneeleihin reaaliaikaisesti

Tammikuun aluevaaleissa valitaan 59 valtuutettua Kanta-Hämeen hyvinvointialueen aluevaltuustoon. Hyvinvointialueen tulevaisuudesta ja aluevaltuuston roolista keskustellaan kolmessa aluevaalipaneelissa.

Millaisia arvoja, tavoitteita ja periaatteita aluevaaliehdokkailla on? Miten heidän mielestään sote- ja pelastuspalveluja pitää uudistaa ja miten rahat saadaan riittämään? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan hyvinvointialueen valmistelutoimiston järjestämissä vaalipaneeleissa.

Tänään keskiviikkona kello 18-19.30 aiheena on Mihin rahat riittävät hyvinvointialueella?

Koronatilanteen vuoksi vaalipaneelit järjestetään etäyhteyksin. Paneelia voit seurata alta tai Oma Hämeen Youtube-kanavalta. Paneelit myös tallentuvat sivulle myöhempää katselua varten.

Yleisö pääsee osallistumaan vaalipaneeliin erillisen chatti-sovelluksen avulla. Yleisökeskustelu löytyy osoitteesta screen.io/vaalipaneeli, sen käyttö ei vaadi tunnistautumista ja kommentointi tapahtuu anonyymisti. Sovellus toimii myös puhelimella. Keskustelu on auki jo nyt, joten kysymyksiä voi lähettää etukäteen. Paneelin aikana yleisö voi kysyä ja kommentoida reaaliaikaisesti.

Kanta-Hämeessä aluevaltuustoon on ehdolla 476 ehdokasta. Aluevaalipaneeleihin on kutsuttu mukaan ehdokkaita kaikista puolueista ja ryhmistä, jotka ovat asettanet ehdokkaita Kanta-Hämeessä. Puolueet valitsevat itse, keitä ehdokkaita paneeleihin osallistuu.

Paneelien aikataulu ja teemat:

Keskiviikko 12.1. klo 18–19.30: Mihin rahat riittävät hyvinvointialueella?

Torstai 13.1. klo 18–19.30: Sote-uudistuksen hyödyt ja riskit Kanta-Hämeessä.

Torstai 20.1. klo 18–19.30: Hyvinvointialueita on parjattu hallintohimmeleiksi – miten estetään sen toteutuminen?