Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puukolla aseistautunut mies otti laukun koulusta Forssassa

Poliisi otti eilen kiinni Kuhalan koulun pihalla Forssassa sekavan vuonna 1984 syntyneen forssalaismiehen, jonka povitaskusta löytyi puukko. Mies oli hetkeä aikaisemmin anastanut koulun oppilaalle kuuluneen urheiluvälineitä sisältäneen repun koulun sisältä.

Koulun vs.rehtori Atte Kolis sanoo havainneensa koulun käytävällä tuntemattoman, sekavasti käyttäytyvän miehen, jonka puheesta oli vaikea saada selkoa. Kun Kolis näki miehen povitaskusta pilkistävän puukonperän, päätti hän poliisien hälyttämisestä paikalle.

Hätäkeskus sai hälytyksen koululta kello 11.30 aikaan. Koliksen tekemän hälytyksen jälkeen koululla tehtiin ns. hiljainen hälytys, jolloin koululuokkien ovat lukittiin. Tirri ohjasi miehen kaksi kertaa ulos koulusta. Kolis korostaa, ettei mies esittänyt koulussa oppilaisiin tai henkilökuntaan kohdistuvia uhkauksia.

Poliisi otti miehen kiinni koulun pihalta, kun mies oli jo poistumassa koulun pihasta. Miehen anastama urheilukassi on palautettu oppilaalle.

Miehen kiinniotto sujui poliisin mukaan rauhallisesti. Mies ei kyennyt antamaan selitystä miksi hän oli saapunut koululle ja miksi hänellä oli puukko. Miestä epäillään törkeästä julkirauhan rikkomisesta ja teräaseen hallussapidosta julkisella paikalla.

Poliisi jatkaa miehen motiivien selvittämistä.

Koulu on tiedottanut asiasta koulun oppilaiden vanhemmille Wilman kautta sekä kello 12.15 aikaan koulun oppilaille keskusradion kautta.