Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markku Salolle Nuutajärvelle Kaj Franck -palkinto

Nuutajärveläinen taiteilija, muotoilija Markku Salo on otettu saamastaan Kaj Franck -muotoilupalkinnosta. Kaj Franck -muotoilupalkinto on arvostetuimpia alan palkintoja Suomessa. Se myönnetään muotoilijalle tai työryhmälle, joka on uutta luovalla tavalla suunnitellut korkeatasoisia teollisesti valmistettuja tuotteita. Markku Salo (s.1954) tunnetaan teknisesti monipuolisena ja taiteellisesti vahvana muotoilijana, joka on syventynyt materiaalinsa mahdollisuuksiin.

Hän on myös työskennellyt ja toteuttanut muotoiluprojekteja Nuutajärven lasin ja Iittalan lisäksi Saloralle, Arabialle, Aarikalle ja Lundialle. Muotoilupalkinto on tunnustus koko uralle.

Kaj Franck -palkinto on suuruudeltaan 10000 euroa. Salon töitä on palkintonäyttelysssä Designmuseossa esillä 17. tammikuuta asti. Muotoilutöiden lisäksi esille pääsee myös Salon uniikkeja taidetöitä. Lisäksi Salon töitä nähdään Habitaressa Helsingin Messukeskuksessa ensi syyskuussa.

Markku Salo on tullut tunnetuksi lasiosaajana, mutta on tehnyt taidetta ja muotoilua muistakin materiaaleista.

– Jokainen materiaali on hieno kuten lasikin.

Lue lisää perjantain Forssan Lehdestä