Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulutusviikko huipentuu Taikahuiluun

Laulaminen vaatii tosissaan otettuna harjoittajaltaan kokonaisvaltaista omistautumista, mukaan lukien valmiudet sekä henkisten että fyysisten ominaisuuksien hyödyntämiseen täysimääräisesti ja tasapainoisesti.

Lounais-Hämeen Musiikkipäivien oopperalaulukurssia vetävä korrepetiittori, pianisti Erkki Korhonen havainnollistaa asiaa kehottamalla Lotta Aakkoa kiinnittämään harjoituksissa huomiota polviinsa.

-Katsoin, että ne menivät äsken välillä lukkoon. Polvien pitää pysyä laulaessa muun kehon lailla rentona, hän opastaa leadiin keskittyvällä laulutunnilla.

Musiikin arvostettu monitoimivaikuttaja Korhonen huolehtii auktoriteetillaan oopperalaulukurssin opetuksesta jo paikkansa vakiinnuttaneena vetäjänä. Oppilaiden osanottajajoukko käsittää tällä kertaa 13 laulajaa. Heidän joukkoonsa kuuluu poikkeuksellisesti myös neljä miessolistia.

Lisäksi kurssille osallistuu kolme pianistia. Erkki Korhosen ohella laulajia ohjaa oopperalaulaja Ritva-Liisa Korhonen. Kuluvan viikon aikana viidettä kertaa järjestettävä oopperakurssi toteutuu kuusipäiväisenä. Se tarkoittaa kahden päivän pidennystä verrattuna samaan aikaan kesäkuun alkuun sijoittuneisiin edeltäjiinsä. Järjestäjätahoa edustava Lounais-Hämeen musiikkipäivien puheenjohtaja Liisa Ranki huomauttaa lisäajan näkyvän myös sisällön lisääntymisenä niin, että aktiivista toimintaa riittävän jokaiselle päivälle aamusta iltaan.

-Kysymys on intensiivikurssista, jossa töitä tehdään joka päivä aamusta iltaan tosissaan, hän toteaa.

Korhonen vahvistaa osaltaan Rankin sanoman.

-Teemme täällä kuudessa päivässä sen, mikä normaalisti vaatii kuusi viikkoa, hän summaa. Korhonen viittaa ennen muuta kurssilaisilla työn alla olevaan W.A. Mozartin oopperaan Taikahuilu. Produktiota on pohjustettu jo ennen kurssia jakamalla roolit mukaan ilmoittautuneiden kesken ja antamalla niihin etukäteisvalmennusta Helsingissä.

Helsinkiläinen Lotta Aakko saa Taikahuilussa tulkittavakseen oopperamaailman klassikkorooleihin lukeutuvan Papagenan osan. Hän kertoo kiinnostuneensa kurssille lähdöstä, kun esityksen ohjaava ja Lounais-Hämeen Musiikkipäivien oopperalaulukurssiltakin jo entuudestaan tuttu Juulia Tapola ehdotti osallistumista.

Lotta Aakko valmistuu Helsingin konservatoriosta tämän vuoden lopulla laulu pääaineenaan.

-Tämä kurssi sopii minulle hyvin senkin vuoksi, että pidän siitä, kun pääsee tekemisiin erilaisten musiikkityylien kanssa, hän toteaa.

Taikahuilun rooleihin valmistautuvat ovat todenneet Juulia Tapolan ohjauksessa, että pelkästään laulamalla ei oopperamaailman haasteista selviä. Miesten kesken käytävien välienselvittelykohtausten harjoittelukin on kuin valmistautuisi toimintaelokuvan filmaukseen.

-Moneksi pitää laulajan tässä hommassa taipua, kurssin osanottajiin lukeutuva Wille Enckell summaa meininkiä Juulia Tapolan ohjauksessa.