Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koripallo kiinnostaa kesälläkin

-Levypallo! Katse ylös! Hyvä Roosa!

Leiriohjaajilta sateli hyödyllisiä vinkkejä pienille koripalloilijan aluille Forssan Alun koripallojunioreiden järjestämän korisleirin ensimmäisenä päivänä. Yli 30 tyttöä osallistuu viiden päivän mittaiselle leirille, jossa pääosassa on koripallo, mutta ohjelmaan kuuluu muutakin, kuten pesä- ja jalkapalloa sekä teoriaa muun muassa ravintoluennon merkeissä.

Leiri järjestettiin ensimmäistä kertaa ja ensimmäisen kerran pääohjaajana koripalloleirillä toimii Alun edustusjoukkueen pelaaja Noora Järvikangas. Hän kertoo odottaneensa leirin alkua innolla.

-Tosi reippaita ja taitavia tyttöjä, jotka oppivat nopeasti. Meillä on ollut vilkas päivä, Järvikangas iloitsi ensimmäisen päivän loppupuolella. Leiriläiset on jaettu kahteen ryhmään. Vanhemmille tytöille opetetaan enemmän tekniikkaa, pienempien kanssa mennään kisailun ja leikin merkeissä. Pienemmätkin ottivat silti pelin sen verran tosissaan, että laastareille ja jääpusseillekin oli käyttöä.

Taso- ja kokoeroja leiriläisissä on havaittavissa. Järvikangas sanoo, että tytöt jaetaan tasonsa mukaan ja joidenkin kohdalla tehtäviä tarvittaessa helpotetaan. Tyttöjen silmissä ja eleissä olikin havaittavissa sellaista innostusta, että pitkä kausi ei paina jaloissa, vaan koripalloiluun riittää intoa vielä kesäkuussakin. Leiriohjaajien lukeutuva Meeri Engman kertoo, että aloite ensimmäistä kertaa järjestettävään leiriin lähti koripalloilijoiden vanhemmilta.

-Monenlaisia erilaisia koripalloleirejä järjestetään, mutta ne ovat kaukana ja niin kalliita, että harvalla vanhemmalla on mahdollisuus lähettää lastaan niille leireille. Lisäksi pienimmillä saattaa tulla koti-ikävä, Engman kertoo.

Alun leiriläiset ovat muutamaa loimaalaista tyttöä lukuun ottamatta Alun mikro-, mini- ja C-ikäisiä tyttöjä, joten kaikki leiriläiset yöpyvät kotona. Leirimaksun hinta koostuu Feeniksin vuokrasta ja lounastarjoilusta, joten hinta jää 60 euroon yhdeltä lapselta, useammasta lapsesta saa alennuksia. Ohjaajina toimivat talkoovoimin Alun omat valmentajat.

-Olemme saaneet talkoolaisia muun muassa Kutomon Fysioterapiasta ja Lounaismaan Osuuspankki maksaa kahden leiriohjaajana toimivan kesätyöntekijän palkan, Engman kertoo. Leirille osallistuu 21 vuosina 2005-2008 syntynyttä tyttöä. Vuosina 2002-2004 syntyneitä on 11. Heidän määräänsä karsi Engmanin mukaan paitsi 03-syntyneiden vähyys, myös 02-syntyneiden maajoukkueleiritys ja Virossa viikonloppuna pelattu turnaus.

-Saimme omasta takaa sen verran hyvin osallistujia, ettemme halunneet laajentaa osanottajamäärää, jotta homma saadaan tällä vetäjäporukalla toimimaan. Niin innokasta on osanotto ollut, että kyllä tästä aiotaan tehdä pysyvä leiri, Engman lupaa.