Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matka Forssaan lyheni

Somerolainen Timo Mattila hymyili tyytyväisenä Jaatilan sillan vihkijäistilaisuudessa.

-Olemme odottaneet tätä. Nyt on lyhyempi matka pururadalle, mies virnisti.

Mattilan vaimo Ulla Pulakkakin naurahti, että niinpä, kuntoilemaan on nyt lyhyempi matka.

Sillan naapurissa asuva pariskunta käy pururadalla lenkillä pari kertaa viikossa.

-Sanotaanko niin, että silta helpottaa pururadalle menoa, Mattila selvensi.

Heidän kotoaan on uuden sillan myötä lyhyempi matka kierrätyskeskukseenkin.

-Ja nyt meiltä on lyhyempi matka myös Forssaan, Mattila kehaisi. Somerolainen yrittäjä Teuvo Vaittinen vei kuutisen vuotta sitten kaupungille 14 somerolaisen yrittäjän allekirjoittaman vetoomuksen sillan tarpeellisuudesta.

-Jaatilan vanha kylätie ei enää vastannut vaatimuksia. Nyt teollisuusalueelta pääsee suoraan 52-tielle, Vaittinen kehui.

Alkuselvitysten perusteella arveltiin, että silta tulisi maksamaan neljä, viisi miljoonaa euroa eikä Someron kaupungilla oikein innostuttu ajatuksesta.

Tarjouskilpailun tuloksena selvisi, että sillalle tulisi hintaa reilu miljoona euroa, joten kaupungin väkikin innostui sillan rakentamisesta.

-Lopulta silta maksoi 1,3 miljoonaa euroa. Sillan urakoinnista vastanneen Destian työmaapäällikön Ilkka Puron mukaan työ sujui muuten mallikkaasti, mutta viime keväänä eteen tuli tenkkapoo.

Alkuperäinen paalutus ei nimittäin toiminut ja teräsbetonipaalut piti vaihtaa teräspaaluiksi, ettei joen penger romahtaisi kesken kaiken.

-Tekninen lautakunta käsitteli asian nopeasti ja työt jatkuivat, Puro kehui.

Työmaapäällikölle selvisi rakentamisvaiheessa moneen otteeseen, että silta tulee tarpeeseen.

-Meihin suhtauduttiin niin myötämielisesti koko rakennusvaiheen ajan, että se teki urakasta positiivisen kokemuksen. Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen totesi ennen sillan virallisia vihkijäisseremonioita, ettei siltoja rakenneta joka vuosi tai oikeastaan edes joka vuosikymmen.

-Jaatilan silta ratkaisee monia ongelmia ja parantaa yritystoimintaa sekä asumisviihtyisyyttä.

Suikkasen mukaan Jaatilan aluetta on tarkoitus laajentaa lähivuosina.

-Kuuntelemme herkällä korvalla paikallisen elinkeinoelämän tarpeita. Tekninen johtaja Marko Mäkinen jatkoi positiivisella linjalla. Hän tenttasi sillalle kokoontunutta väkeä siltatietoudella. Suomen pisin silta oli helppo, mutta maailman pisintä siltaa ei kukaan osannut nimetä.

-Mutta tämä on Someron suurin silta, Mäkinen palasi Jaatilan sillalle.

Mäkisen mukaan silta rauhoittaa liikennettä Jaatilantiellä. Raskas liikenne on nimittäin joutunut koukkaamaan Turuntien sillan kautta 52-tielle.

-Nyt raskas liikenne siirtyy Tehdaskujalle ja Tehdastielle. Jaatilantiellä on ollut lukuisia ojaanajoja ja vaaratilanteita. Nyt turvallisuus paranee.

Mäkinen totesi, että silta istuu maisemaan niin hyvin, että näyttää siltä, että se on ollut paikallaan aina. -Toivon sillalle oikein kovaa käyttöä, Mäkinen totesi ennen kuin paikalla ollut toimittaja varasti sillan tanssiaiskäyttöön. Ei, kyse ei ollut Forssan Lehden toimittajasta. FL