Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskalaismieskuoro Forssassa

Ranskalainen mieskuoro Le choeur d’hommes BOGA, tuttavallisemmin Les Boga, on Forssan mieskuoron vieraana 9.–12.6. Kuoro on osa Les Poly’sons- yhdistystä, jonka toisena kuorona on sekakuoro Le choeur mixte Poly’sons. Yhdistyksen molempia kuoroja johtaa Valèrie Marsot-Bouchet. Mieskuorossa on jäseniä 25, joista suomenvierailulla on mukana 16 laulajaa.

Les BOGA’n ohjelmisto on varsin monipuolinen sisältäen klassista kirkkomusiikkia, gospel-musiikkia, perinteistä ranskalaista musiikkia, kansainvälistä viihdemusiikkia ja sokerina pohjalla korsikalaista ja Baskimaan musiikkia.

Kuoron vierailu Forssaan on vastavierailu Forssan mieskuoron konserttimatkalle Ranskaan viime vuoden syyskuussa. Tästä vierailusta forssalaisille jäi erittäin lämpimiä muistoja ja runsaasti vieraanvaraisuuden velkaa ja haastetta.

Tämä kahden aiemmin toisistaan tietämättömän kuoron yhteinen kulttuurinvaihtoprojekti on ollut sattuman satoa. Erään Forssan mieskuoron jäsenen tytär oli vaihto-oppilaana Aix-les-Bain’issa lukuvuoden 2008–09. Opiskelijatytär on vieraillut edelleen vuosittain tapaamassa vaihto-oppilasvuoden ystäviään ja myös isäntäperheitään.

Elokuussa 2014 oli yhden isäntäperheen pää tullut kysyneeksi tyttäreltä, laulaako hänen isänsä jossakin kuorossa. Kohta tämän jälkeen tuli sähköpostia ja yhteisprojektin valmistelu alkoi ja johti Forssan mieskuoron vierailuun Ranskaan syyskuussa 2015.

Konserttien lomassa vierailijat tutustuvat lähialueemme luontokohteisiin ja lounaishämäläiseen elämänmenoon, paluupäivänä lyhyesti myös Helsinkiin. Les BOGA:lla ja Forssan mieskuorolla on vierailun aikana kaksi yhteiskonserttia: perjantaina 10.6. Forssan musiikkisalissa klo 18 ja lauantaina 11.6. Jokioisten kirkossa klo 19. Lisäksi molemmat kuorot nähdään Forssan torilla lauantaina klo 10-11.