Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palveluverkko palaa kaupunginhallitukseen

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko esittää maanantaina kokoontuvalle Forssan kaupunginhallitukselle sen 2. toukokuuta tekemän palveluverkkoa koskeneen päätöksen kumoamista. Sulkko esittää, että tämän vuoden talousarvioon varattaisiin 170000 euron rahoitus monitoimikeskuksen tilahankesuunnitelman tekoon. Kaupunginhallitus päätti toukokuun alun kokouksessaan äänin 5-6 tyrmätä Sulkon samansisältöisen päätösesityksen.

Sen jälkeen kaikkiaan 24 kaupungin valtuutettua tai varavaltuutettua on esittänyt kuntalain 94. pykälän toisen momentin mukaisesti, että kaupunginvaltuusto käsittelee 20. päivän kesäkuun kokouksessaan palveluverkkoa koskevan tilahankesuunnitelman jatkamisen. Esitys sisältää myös sen, että kaupunginhallitus valmistelee asian valtuuston päätettäväksi. Sulkko korostaa , että palveluverkkoa pitäisi tiivistää, jotta kaupunki voisi pitää taloutensa paremmin tasapainossa. Sulkko sanoo kaupungin tehneen palveluverkkosuunnitelman, josta sivistyslautakunta on tehnyt oman päätöksensä. Sulkon mukaan jo vuoden 2014 Rambolin selvitys tiivisti sen, ettei sekä Tölön että Kuhalan kouluja kannata peruskorjata oppilasmäärän vähenemisen takia. Lisäksi monitoimikeskuksen toteuttaminen mahdollistaisi monet synergiaedut. Koulukiinteistöjen keskimääräinen käyttöaste on heikko, mutta monitoimikeskuksessa tilojen käyttö voisi olla monipuolisempaa. Sulkko muistuttaa siitä, että monitoimikeskukseen sijoittuisi myös seudullinen keskuskeittiö. Sulkon mukaan keskuskeittiö voisi sijoittua myös Tammelaan, jos asiasta päästään seudullisesti yksimielisyyteen. Sulkko arvioi, että pitkällä tähtäimellä myös Jokioisten kunta tulisi keskuskeittiön asiakkaaksi. FL