Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonloput täyttyvät nopeasti

Forssan seudun hotellit uumoilevat vauhdikasta matkailukesää. Tapahtumat täyttävät huoneita kiitettävästi ja vielä edessä olevan suven osalta varaustilanne näyttää jo hyvältä. Seudun suurimmassa hotellissa, Forssan Scandicissa, odotetaan huonevarauksia soljuvan edelliskesän malliin.

-Nykyisin varaukset tulevat lyhyellä syklillä. Arkena lomailijat varaavat huoneita edeltävänä tai samanakin päivänä, sen sijaan viikonloput varataan usein ennakkoon, tietää hotellinjohtaja Joni Järvi. Scandicissa on vietetty muutamia hääjuhliakin ja lähiseudun häävieraat majoittuvat helposti hotelliin. Heinäkuun alun Heinämessujen ja Oripään maatalousnäyttely Okran aikaan huoneet ovat piukassa, ja lähiseudun tapahtumat houkuttelevat muutenkin mukavasti hotellinkäyttäjiä.

-Ulkomaiset vieraat vähenevät kesällä vähän. Eurooppalaisia vieraita saapuu yleensä työporukoissa keväisin ja syksyisin. Kesä on kotimaan matkailijoiden aikaa, ja heitä tulee ympäri Suomea sukulaistapahtumiin tai läpikulkumatkalla poikkeamaan, kertoo Järvi. Perinteisen hotelli Koskenniskan äitihahmo Päivi Jääskeläinen kertoo myös varaustilanteen olevan kesän alussa suotuisa.

-Suvi-ilta on ihan täynnä ja viikolla taas riittää työmiehiä. Holjat-viikonloppu tulee täyteen näinä päivinä, hän ilmoittaa.

Koskenniskan lauantaitanssit vetävät myös tanhukansaa yöpymään hotellille.

-Meillä esiintyy paikallisia bändejä ja tangokilpailuissa finaalitasolla esiintyneitä artisteja. Juuri oli nostalgiailtakin, Jääskeläinen sanoo.

Yleisesti ottaen Koskenniskan majoitustilanne on vuoden alusta asti näyttänyt paremmalta viime vuoteen verrattuna.

-Ilmeisesti lähialueella on töitä tarjolla, kun työmiehiä käy taas. On ollut laskuvaihetta, mutta nyt heitä on tullut enemmän. Someron alueen majoituspaikat ovat juhannuksena täynnä. Selityksenä ovat Teeriharjun ja Esakallion tanssit, joista jälkimmäisen juhannustanssien vetonauloina esiintyvät muun muassa Jari Sillanpää ja Juha Tapio.

-Juhannuksena on vain yhden hengen huoneita vapaana. Tuplahuoneet menevät muutenkin hyvin aina viikonloppuisin, kertoo Marja Ilves Hotelli Hämeenportista.

Kahden hengen huoneet onkin jo varattu lähes kaikilta kesän viikonlopuilta, mutta Ilves huomauttaa, että tarkka varaustilanne selviää usein soittamalla. Juhannuksen lisäksi etenkin häät ja muut yksityiset juhlat vetävät väkeä Motelli-Ravintola Rantatupaankin.

-Viikoilla on hiljaisempaa, kun täällä ei oikein rakenneta mitään, sanoo toistakymmentä vuotta majoitustoimintaa Somerolla pyörittänyt Peter Hiort af Ornäs.

Humppilassa valitellaan myös talven työmatkalaisten vähäisyyttä. Sen sijaan kesän osalta majoittujia riittää muun muassa maatalousnäyttely Okran aikaan. Urpolan Kartano on juhannuksena kiinni ja 12.–19. heinäkuuta täynnä tiloissa järjestettävän barbecue-kurssin aikaan.

Otsolan Hovin Armi Liuhala korostaa, että kysyjä ei majapaikkaa menetä. -Viime hetken peruutuksia tulee verkko-bookingissa jatkuvasti, hän huomioi. FL