Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tammelaan avataan raikas kuntosali

Tammelassa alkavat uuden kuntosalin rakennustyöt. Kuusitie 4:ssä sijaitsevan kerrostalon alatasanteelle rakennetaan sali, joka palvelee naisia, yli 60-vuotiaita ja seudulla toimivia yhdistyksiä sekä järjestöjä.

Tammelan kunnan liikuntakoordinaattori Petri Takala kertoo, että uusi sali antaa lisää mahdollisuuksia salitarjontaan niin Tammelassa kuin Forssassa. Esimerkiksi Tammelassa eläkeläisryhmien ohjattujen kuntosalivuorojen määrä tuplaantuu.

-Vastaamme kuntalaisten toiveisiin. Nykyinen kuntosalimme liikuntakeskuksella palvelee enemmän miehisiä puntinnostajia. Uudella salilla ei ole vapaita painoja, ainoastaan paineilmalla toimivia laitteita, joten meluhaittaa ei synny. Lisäksi salille tulee erillinen sisäänkäynti. Kulkemisessa huomioidaan esteettömyys ja salin ilmeestä on tulossa raikas, Takala kertoo.

-Seudun yhdistykset ja järjestöt, esimerkiksi Tammelan eläkejärjestöt, voivat kysyä minulta omia ohjattuja vuoroja. Tässä pyritään samalla helpottamaan Forssan aika ajoin tiukkaa salitilannetta, hän jatkaa.

Uuden salin rakennustyöt alkavat tällä viikolla. Salin on tarkoitus avautua syyskuun alussa. Remontin toteuttaa Tammelan kunta, mutta joitakin kohteita on myös ulkoistettu.

Kokonaiskustannukset ovat noin 105000 euroa, josta valtionavustuksen osuus on 30000 euroa. Tilan kokonaispinta-ala on noin 140 neliömetriä, josta kuntosalin osuus noin 65 neliömetriä. Tämä mahdollistaa 15-20 hengen ohjattujen ryhmien toteutuksen.

Salin sijainti Tammelan keskustassa on erinomainen, koska se palvelee esimerkiksi Tammikartanon asukkaita. Nykyinen liikuntakeskuksella toimiva sali jää miesten käyttöön ja poistaa ohjattujen ryhmien siellä aiheuttamat päällekkäisyydet.

Tammelan kunnan kuntosaliohjaaja Päivi Uusimäki vastaa pitkälti kuntosalin ohjatuista vuoroista, mutta joillakin ryhmillä on myös oma ohjaajansa. Salin oheen on tulossa Kuntoutumisasema Ote oy:n vuokratilat, joissa on mahdollista antaa kuntouttavia palveluja.

Takala muistuttaa, että uusi sali ennaltaehkäisee liikuntarajoitteisuutta ja tukee näin kotona asumisen mahdollisuutta. Hän kiittelee kunnan poliittisten päättäjien suopeata suhtautumista liikuntapalveluihin, joihin Tammelassa on satsattu ja tullaan satsaamaan.

Koulujen liikuntapaikat on Tammelassa uusittu ja koulukeskukselle on suunnitteilla hiekkatekonurmen oheen myös keinonurmijalkapallokenttä. Takalan mukaan kenttä palvelisi keskustan koululla mahdollisesti lisääntyvää lapsimäärää. Syksyllä laajennetaan frisbeegolfrata 18-reikäiseksi.

Takala visioi Tammelaan liikuntabussia, joka kiertäisi pari kertaa viikossa hakemassa kyläläisiä ohjattuun kuntosalitoimintaan ja samaan syssyyn voi yhdistää kauppa-asiat. Liikuntabussille haetaan rahoitusta ensi vuoden budjetista.

Samoin haetaan rahoitusta 40–60-vuotiaille, vähän liikkuville miehille suunnattuun toimintaan, jossa syvennytään liikuntaan, terveyteen ja ruokavalioon. Takala hakee investointirahaa kolmevuotiseen Liikkuva koulu -hankkeeseen, jossa kaikki Tammelan koulut ovat mukana. FL

Salien käyttömaksut Tammelassa Hinnat 1. elokuuta alkaen:Ohjattu toiminta:Eläkeläisten kuntosali 4e/krtSeniorijumpat 4e/krtSenioreiden tasapainokoulu 4e/krtNaisten kiertoharjoittelu 6e/krtMuu ohjattu toiminta, alin maksu 6e/krtKuntosalit: Tammelalaiset yli 60 vuotiaat:1kk/15e, 3kk/ 32,50e, 6kk/57,50e, 12kk/100eAvaimenperämaksu 10eMuut käyttäjät: 1 kk/ 30e, 3 kk/ 65e, 6 kk/ 115e, 12 kk/ 200 eAvaimenperämaksu 10eRyhmähinnat Petri Takalalta.Riihivalkama/KoulukeskusTammelalaiset koko sali 17e/h, ½ sali 11e/hTammelan urheiluseurojen aikuisvuorot 12e/h, 8e/hUlkopaikkakuntalaiset koko 20e/h, 13e/hYksittäiset tapahtumat 25e/hManttaaliTammelalaiset 12e/hTammelan urheiluseurojen aikuisvuorot 10e/hUlkopaikkakuntalaiset 15e/hYksittäiset tapahtumat 25e/h