Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ameliakodista valituksia hallinto-oikeudelle

Kunnanhallitus esitti lausunnon Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle liittyen Ameliakodin tapaukseen. Asunto Oy Tammelan Ruishovi ja kymmenen henkilöä jättivät toukokuun lopussa hallinto-oikeudelle valituksen rivitalotontin kauppakirjan hyväksymisestä. Valitukset liittyvät kunnanvaltuuston huhtikuun lopussa hyväksymään rivitalotontin kauppakirjaan, jolla kunta myy Niittylä- ja Aittala-nimiset rivitalot Ameliakoti oy:lle 30 000 eurolla. Valittajat halusivat asettaa valtuuston myyntipäätöksen toimeenpanokieltoon ja palauttaa sen uudelleenkäsiteltäväksi.

Kunnanhallitus päätti maanantaina yksimielisesti esittää lausuntonaan, että hallinto-oikeus hylkää valituksen perusteettomana eikä aseta päätöstä toimeenpanokieltoon valituksen käsittelyn ajaksi. Myyntipäätöksen tekemistä edelsi muutama virhe. Kunnanhallituksen aiemmalla esityslistalla oli muun muassa inhimillisen erehdyksen takia viereisen korttelin 601 kaavamerkintä, jossa oli erityisesti todettu korttelia käytettävän palveluasumiseen. Korttelissa 602 tällaista merkintää ei ole, vaan kortteli on rivitalojen korttelialuetta ilman erillistä merkintää palveluasumisesta. Kunnanvaltuuston huhtikuun lopun päätös perustui hallituksen mukaan silti oikeaan tonttiin ja oikeisiin tietoihin tontin kaavatilanteesta. Tilojen kiinteistötunnuksissa oli myös kirjoitusvirheitä, jotka korjataan asiakirjoissa hallintolain mukaan. Kylänumeroksi tuli 429, kun sen pitäisi olla 419. Samoin kylän nimi oli virheellisesti Pappila, vaikka se todellisuudessa on Kytö. Myytävät tilat sijaitsevat kyseisten kylien rajalla. Kaupan kohteesta ei kuitenkaan ole ollut epäselvyyttä, sillä tiedot ja kartta alueesta toimitettiin kunnanvaltuutetuille erillisliitteenä ennen kokousta. Kohteesta on myös tiedotettu kunnan nettisivuilla, jossa tiedot ovat edelleen nähtävissä. Kunnan järjestämässä tiedotustilaisuudessa ei tullut esille tonttikauppaa estäviä asiaperusteita. Lyhyestä kutsuajasta huolimatta kunnantalon valtuustosali oli lähes täynnä kuulijoita. Hallitus totesi, että kunnanvaltuustolla on oikeus myydä kunnan omistama tontti markkinahintaan valitsemalleen ostajalle, vaikka valittaja vastustaisikin ostajaa ja tämän edustamaa erityisryhmää. Asian käsittelyssä ei kunnanhallituksen mukaan ole tapahtunut menettelyvirheitä, jotka edellyttäisivät päätöksen toimeenpanokieltoa tai kumoamista. Suunnitellun toiminnan sopivuus myydylle tontille ratkaistaan rakennuslupavaiheessa. FL