Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Malja ja musiikkia luonnolle Tammelassa

Tammelan kesäillan konsertissa teemana on luonnon kauneus. Konsertti järjestetään Hämeen luontokeskuksessa perjantaina 1. heinäkuuta klo 19. Ohjelma (15 e) sisältää myös kesäisen juoman. Konsertin aluksi nostetaan malja luonnon kauneudelle.

Illan musiikista vastaavat Ilona Jokinen, sopraano ja Minttu Siitonen, piano. Kesäillan konsertti vie kuulijat Erkki Melartinin ja Jean Sibeliuksen kansallisromanttisista luontomaisemista Lasse Mårtensonin ja Kaj Chydeniuksen rakastetuimpiin sävelmiin.

Tammelasta kotoisin oleva pianisti Minttu Siitonen on Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri. Tänä vuonna 2016 Siitonen esiintyy muun muassa Joutsenon Taidekesässä, Joroisten Musiikkipäivillä, Aino Acktén kamarimusiikkifestivaalilla, Sibelius-Akatemian Kesän nuoret taiteilijat – konserttisarjassa sekä erilaisissa yritys- ja yksityistilaisuuksissa.

Taiteellisen työnsä ohella Siitonen toimii pianonsoiton opettajana sekä kamarimusiikki- ja lied-ohjaajana.

Sopraano Ilona Jokinen (s.1981) on laulanut solistitehtävissä muun muassa Savonlinnan Oopperajuhlilla, Suomen Kansallisoopperassa sekä maakuntaproduktioissa. Jokisen laaja ohjelmisto ulottuu barokista nykypäivään ja hän on kantaesittänyt paljon uutta suomalaista lied- ja oopperamusiikkia.

Konsertteja ja kirkkoteoksia Jokinen on laulanut esimerkiksi Sinfonia Lahden, Cantores Minoreksen, Tallinnan Barokkiorkesterin, Kuninkaantien muusikoiden sekä Finn-Kanteleiden solistina.

Jokinen on myös ansioitunut liedlaulaja. Kotimaansa lisäksi hän on konsertoinut Japanissa, Irlannissa, Espanjassa sekä USA:ssa. Luonnon kauneutta pääsee myös kokemaan Kaukolanharjun näkötornilla ja sen juurella. Tornilla järjestetään näkötornin 90-vuotisjuhla sunnuntaina 3. heinäkuuta klo 14. Juhlassa esiintyvät mm. Teuron Torvet, solistinaan baritoni Jussi Merikanto. Juhlapuheen pitää professori Janne Vilkuna. Tilaisuudessa jaetaan myös viidelle parhaalle minun näkötornini kuvataidekilpailuun osallistuneille palkinnot sekä kunniamaininnat. Juhlakahvit juodaan juhlan jälkeen Lounais-Hämeen pirtillä. Kahvilippu jaetaan juhlaan osallistuville. FL