Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SM-pisteitä jaossa Tammelassa

Kuivajärvellä ajetaan viikonvaihteessa SM-pisteistä, kun Tammelassa kisataan kaksipäiväinen Kuivajärvi Race. Kisoissa on parisenkymmentä kuljettajaa ja kolme kovaa luokkaa.

-Kilpailujen taso tulee olemaan korkea. Saimme mukaan neljä kuljettajaa Virosta, muun muassa luokkansa viime kesän maailmanmestarin ja luokkansa tämän vuoden Euroopan mestarin, kertoo Pertti Virnala kisat järjestävästä Tammelan Veneseurasta.

Kuivajärvi Racen vauhdikkain luokka on O250, jossa kokenut Virnalakin on mukana. O250 on kansainvälisesti suosittu ja arvostettu luokka. Alle 250-kuutioinen moottori on täysin vapaaviritteinen. Koneiden tehot nousevat yli sataan hevosvoimaan ja veneiden vauhti noin 150 kilometriin tunnissa.

GT30-luokassa voi ajaa 14-vuotiaasta lähtien. Kansainvälisessä luokassa käytetään 30-hevosvoimaisia nelitahtisia moottoreita. Veneiden nopeus kipuaa noin 80 kilometriin tunnissa.

GT15 on kansainvälinen nuorisoluokka 10–16-vuotiaille kuljettajille. Moottoreissa on tehoa 15 hevosvoimaa ja nopeutta veneillä noin 60 kilometriä tunnissa.

Tammelassa piti ajaa myös kansallisessa nuorisoluokassa SJ10.ssä, mutta hiljan uudistettuun luokkaan ei löytynyt kuljettajia.

Varikko avataan perjantaina, harjoitukset ja aika-ajot ajetaan lauantaina aamupäivällä. Varsinaiset kisalähdöt alkavat lauantaina noin kello 11–12, sunnuntaina kello 11.

Kisassa on mukana neljä paikallista kuljettajaa. Virnala kertoo, että hän itse aikoo lopettaa kilpaveneilyn tämän kesän jälkeen, vaikka nopeus on tallella ja kalusto iskussa.

-SM-pisteistä lähden yhä taistelemaan. Olen kilpaillut jo 20 vuotta, ja kauden jälkeen on aika tehdä tilaa nuoremmille. Kalusto jää nuoren voiman käyttöön, Virnala sanoo.

Virnalan mukaan Kuivajärvi on erinomainen paikka veneilykisojen järjestämiseen. Järvellä on riittävästi kokoa, mutta se on kuitenkin yleensä suojassa tuulelta.

-Tuuli osuu huonosti järvelle.

Viikonlopulle on luvattu lämmintä ja kosteaa keliä. Tuulten pitäisi pysyä etelän ja lounaan välillä, eikä nousta koviksi.

-En uskalla seurata säätiedotuksia. Ne ehtivät muuttua monta kertaa ennen viikonvaihdetta, Virnala naurahtaa. FL