Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapuliryhmä naivistisin maustein

Tapuliryhmä on täksi kesäksi leikitellyt naivismilla. Sen inspiroimat työt on koottu yhteen Tapulimakasiinin kammioon omaksi kokonaisuudekseen.

-Teimme yhdessä retket sekä naivistinäyttelyyn Iittalaan sekä Nokkalan Raijan Taidetalo Pilvilinnaan Uuteenkaupunkiin. Matkalla sovimme, että teemme jotain naivistista tähän näyttelyyn ja onneksi se toteutui, tapuliryhmäläinen Pirjo Salo toteaa. Jokioislaisen harrastajataiteilijaryhmä esittäytyy jo 16. kertaa kesänäyttelyssä. Ne on pidetty yhtä kertaa lukuun ottamatta nimikkomakasiinissa.

Tuija Pietilä-Estrada on johtanut suuren näyttelyn ripustustyötä: Kokonaisuus on katsojalle ystävällinen ja vähäeleisen hillitty, vaikka töitä on peräti 122. Tekijöitäkin on mukana 19.

-Tänä vuonna ryhmän jäsenet toivat esille pienikokoisempia töitä kuin aiemmin. Tekniikkojen kirjo on silti suuri. Mukana on maalausten ja veistosten lisäksi esimerkiksi valokuvaa, keramiikkaa, vanhojen kirjojen muokkauksia ja tekstiilitöitä. Onpa kynsilakkaakin käytetty, Salo kertoo.

Mukana ovat lähes kaikki ryhmän konkarinimet muutamalla uudemmalla tekijällä vahvistettuna. Tapuliryhmän jokioislaisjuurinen vierailija on tänä kesänä Liisa Pietola. Pietolan akvarellit kukkivat alkukesää ja öljyvärimaalaukset vievät tutunoloisiin maalaismaisemiin ja metsään. Pietola on muuttanut nuorena Jokioisiin isänsä, professori Paavo Elosen työn vuoksi vuonna 1979. Pietola on myös itse toiminut tutkijana MTT:llä. FL Tapuliryhmän kesänäyttely 17. heinäkuuta asti Jokioisten Tapulimakasiinissa, (Kirkkotie 2) Avoinna ti –su klo 11–18.