Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensikertalaiset voittoon Somero Soikoon -kilpailussa

Someron Soikoon -konsertti järjestettiin menestyksekkäästi Someron Esakalliolla lauantaina jo 16. kerran. Konsertin yhteydessä kuultiin sävellys- ja sanoituskilpailun finaalikappaleet, joista kolme parasta palkittiin rahapalkinnoin.

Voiton tänä vuonna vei Marko Maunukselan ja Niina Alitalon duettona esittämä kappale Olen tässä, jonka on säveltänyt Miia Luoma ja Juho Roslakka sekä sanoittanut Miia Luoma. Konsertin päätähtenä yli neljäsataahenkistä yleisöä ihastuttu Laura Voutilainen.

Somero Soikoon sävellys- ja sanoituskilpailu on osallistujamäärältään Suomen toiseksi suurin kevyen musiikin kilpailu heti Ylen Uuden Musiikin Kilpailun jälkeen. Tänä vuonna kisaan saapui yhteensä 122 kappaletta, joista esiraati valitsi finaaliin seitsemän parasta.

Tuomariston puheenjohtaja Martti Heikkilä kuvasi finaalin tasoa tänä vuonna poikkeuksellisen kovaksi ja kärkikolmikon valintaa lähes painajaismaisen vaikeaksi. Tuomaristoon kuuluivat myös säveltäjä Timo Forsström, Kati Fonsell-Laurila Someron Kaupungilta sekä Kari Luoto ja Marja Salminen Illan Varjoon Himmeään ry:stä. Voittokappaleen, Olen tässä, tekijät ovat molemmat nuoria ensikertalaisia Somero Soikoon -tapahtumassa. Miia Luoma opiskelee laulu-pedagogiksi ja toimii muusikkona. Juho Roslakka myös toimii musiikin parissa keikkailun ja opetustöiden kautta.

Toiseksi kisassa sijoittui kappale Intiaanit. Kappaleen on säveltänyt Heidi Maria Paalanen ja sanoittanut Inka Nousiainen. Kolmantena palkittiin kappale Lainsuojattomat, jonka tekijätiimiin kuuluivat Janne Hiedanniemi, Tuomas Hiedanniemi ja Kari Saarilahti (sävellys) sekä Meri Savonen ja Anna-Kaari Hakkarainen (sanoitus).

Tänä vuonna myös yleisö pääsi antamaan oman mielipiteensä finaalikappaleista. Konsertin yhteydessä järjestetyn yleisöäänestyksen voitti Erkki Koiviston ja H-P Siikasaaren säveltämä sekä Mirjam Paason sanoittama kappale Tuulispää.

Niin yleisö kuin järjestäjätkin tuntuivat olleen jälleen tyytyväisiä tapahtumaan.

-Parasta Somero Soikoon -konserteissa on mielestäni ehdottomasti tunnelma; esiintyjien ja yleisön välille syntyy välitöntä vuorovaikutusta ja tämä on myös niitä harvoja tilaisuuksia, jossa säveltäjät ja sanoittajat kappaleiden takana pääsevät tapaamaan toisiaan., Niina Alitalo Illan Varjoon Himmeään ry:stä kommentoi tyytyväisenä.