Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Forssan valtuustossa puhuttiin vähän rahasta

Forssan kaupunki pitää kiinni maineestaan urheilukaupunkina. Kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti hyväksyä kaupunginhallituksen tuoreen esityksen harjoitusjäähallin rakenteiden vahvistamisesta 120000 euron budjetilla. Samalla valtuusto antoi kaupungin tekniselle ja ympäristötoimelle oikeuden viipymättä järjestää korjauksesta urakkakilpailun.

Tekninen johtaja Antti Heinilä oikeutettiin valitsemaan urakoitsija ja tekemään vaadittavat urakkasopimukset.. Korjauksiin varattu määräraha katetaan lainanoton lisäämisellä.

Sivistys- ja tulevaisuuspalveluiden toimiala sai tehtäväkseen uudistaa jäähallien käyttömaksuja kattamaan nykyistä paremmin hallienkäyttö- ja korjausmaksuja.

Sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen kävi esittämässä madonluvut jäähallien kulurakenteesta kaupungin taloudessa. Maksuilla ja muilla tuloilla kyettiin kattamaan 146000 euron osuus kaikkiaan noin 800000 euron kuluista.

Nyt tähän haetaan muutosta, mutta valtuusto ei päätöksessään lähtenyt tarkemmin erittelemään, kuinka paljon enemmän rahaa pitäisi käyttömaksuina kerätä. Pynnönen totesi hallimaksujen olevan Forssassa tällä hetkellä urheiluseuroille edullisia. Pynnönen arvioi, että lähivuosina niin jäähalli kuin harjoitusjäähalli kaipaavat panostusta laitteistoonsa. Tärkeäksi kysymykseksi nousee myös se, milloin jäähallin alkuperäinen jäähdytysputkisto on lopulta korjattava. Myös kaukalo on tulossa käyttöikänsä päähän.

Heinilä totesi, että kaupungilla on harjoitusjäähallin kohdalla vain kaksi vaihtoehtoa: kunnostaa tai purkaa. Kesäkuun alussa kaupungille selvisi, että harjoitusjäähallin rakenteet ovat merkittävästi alimitoitetut. Rakenteiden kuormituskyky kattaa vain 35–50 prosenttia vaatimuksista, joten korjaustarve on ilmeinen. Harjoitusjäähalli on rakennettu vuonna 2004 ja sen rakentanut Nordic Hall oy on mennyt konkurssiin, joten hallin omistajana kaupunki on melkoisen yksin korjaustarpeineen.

Valtuutettu Janne Vuorenmaa (sd.) toivoi, että jäähalleihin saataisiin muutakin elämään kuin urheilua. Hänen mukaansa tulevissa remonteissa pitäisi korjata myös hallien akustiikkaa, että hallit soveltuisivat paremmin myös musiikkitapahtumien pitopaikoiksi.

Vasemmistoliiton Tapio Virtanen totesi kaupungin markkinoivan tiloja myös muihin tarkoituksiin, mutta silloin tuntivuokra voi kohoa 150 euroon tunnilta läpi vuorokauden. Vasemmistoliiton Janne Nieminen piti luonnollisena asiana, että halli pannaan kuntoon. Niemiselle on ollut yllätys, että lähikunnista on löytynyt jopa nelinkertaisia hallivuokria. Valtuuston päätteeksi valtuutettu Vuorenmaa teki valtuustoaloitteen, jossa toivotaan kaupungilta hankintojen avaamista nykyistä yksityiskohtaisemmin kuntalaisille ja päättäjille.

Avointa menettelyä voitaisiin Vuorenmaan mukaan toteuttaa esimerkiksi tulevan Kauppakadun remontin ja Rautatienkadun ja Turuntien kiertoliittymän osalta.

Valtuutettu Virtanen halusi kaupungilta edelleen tarkempia tietoja kaupungin voimassa olevista sopimuksista. Hänen mukaansa kaupunki voisi palkata tehtävään selvittäjän, joka kävisi läpi tarkasti nykyisen sopimusviidakon teknisellä ja vapaa-aikapuolella. Virtanen ei ollut aivan tyytyväinen vastauksesta, jonka sai maaliskuussa tekemäänsä valtuustoaloitteeseen. Virtanen jätti aloitteen yhdessä 11 muun valtuutetun tai varavaltuutetun kanssa. FL