Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jenkit saapuivat Forssaan

Paikallisten koripalloseurojen jenkkivahvistukset ovat laskeutuneet Forssaan ja pääsivät jo ottamaan tuntumaa pelikavereihinsa sekä Feeniksin olosuhteisiin.

FoKoPo lähtee lokakuussa alkavaan kauteen kolmen jenkkipelaajan voimin. Heistä Shamarr Bowden ja Bruce Reed olivat jo eilen mukana treeneissä, Roderick Flemings saapuu Suomeen ja Forssaan myöhemmin.

FoKoPon päävalmentaja Jouni Grönroos myhäili harjoitusten jälkeen.

-Kaverit vaikuttavat olevan juuri sitä, mitä tilasimmekin. Mukavia, hyväkäytöksisiä, kokeneempia nuoria miehiä, jotka ovat myös koripalloilullisesti fiksun oloisia. Kumpikin on urheilullisesti hyvässä kunnossa, toki juoksu- ja pelikunnon huippuunsa rakentaminen ottaa aikansa, Grönroos näkee.

Myös pituutensa puolesta kumpikin täyttää koko lailla luvatut mitat, vaikka Reed saattaa olla sentin-kaksi lyhyempi kuin luvatut 199 senttimetriä.

-Meillä ei ole perussentteriä, mutta Reed on vahvarakenteinen kaveri, joka pystyy pelaamaan 4-5 paikkoja. Bowden muodostaa hyvän tutkaparin Teemu Sulosen kanssa takakentällä. Pelit kovempia vastustajia vastaan näyttävät lopullisen tason, mutta kyllä heissä voisi olla ainesta Korisliigaankin, päävalmentaja uskoo.

FoKoPo aloittaa harjoituspelit tiistaina Karkkilassa. Grönroos lupaa runsaasti peliaikaa ja näyttöpaikkaa nuorille pelaajilleen. Syysflunssa on kiusannut joukkuetta, ja kuumeinen Juho-Matti Henttonen jättää pelin väliin.

-Jetlag alkaa nyt kiusata jenkkejä, mutta he saavat totutella Suomen oloihin ja tuomareiden.

Alun nelikko Kiana Johnson, Tyonna Snow, Miracle Woods ja Ashley Clark pääsi myös ensimmäistä kertaa Feeniksin parketille. Päävalmentaja Jari Marjamäki oli tyytyväinen näkemäänsä.

-Mikä tärkeintä, jokainen vaikuttaa olevan ihmisenä ok. Jos ongelmia olisi tiedossa, sen pystyy yleensä sanomaan nopeasti, mutta nyt sitä vaaraa ei tunnu olevan. Pelillisesti he ovat juuri sitä, mitä haimmekin, kaikki fyysisesti hyväkuntoisia, Marjamäki myhäilee.

Kiana Johsonilta odotetaan pelin rakentamisen ohessa vahvaa heittovoimaa. Ashley Clarkia Marjamäki kuvailee kimmoisaksi ja juoksuvoimaiseksi. Tyonna Snow on kakkospaikan pelaaja, mutta tulee silti Marjamäen mukaan tekemään läheltä koria paljon pisteitä. Miracle Woodsia hän kuvaili jo ensitreenien perusteella vahvaksi viitospaikan pelaajaksi, joka tekee korin alla post-liikkeitä.

Alku aloittaa pelit ensi viikon perjantaina ja lauantaina turnauksella Hyvinkäällä. Marjamäen mukaan nyt on tärkeintä päästä harjoittelemaan joukkueena perusasioita. FL