Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tammelan kouluverkko asiantuntijoiden käsiin

Tammelan kouluverkkoselvitys laitettiin viime perjantaina jälleen työn alle.

-Ohjausryhmä kokoontui ja tarkensi asiantuntijoiden tekemän kouluverkkoselvityksen yksityiskohtia. Kouluverkkoselvityksessä huomioidaan maaseutu- ja lapsiasiainvaikutukset, Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson selventää.

Hän lisää, että asiantuntijaselvitys takaa kouluverkkoselvityksen puolueettomuuden.

Ohjausryhmään kuuluvat Larssonin lisäksi kunnanhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajisto eli Harri Kaunisto (kesk.), Ismo Ojansuu (sd.), Kirsi Siikonen (kok.), Esa Ryhtä (kok.), Heikki Vainio (sd.), Simo Pärssinen (kesk.) ja Matti Lintukorpi (ps.).

Kunta päätyi selvityksen tekemiseen kuntalaisaloitteen takia. Larsson toteaa, että selvityksessä on nimenomaan kyse siitä, miten kouluverkon uudistus vaikuttaa lapsiin.

Kun selvitys on tehty, kunta järjestää asianmukaisesti kuulemistilaisuuden.

-Asiantuntijaselvityksen pitää olla valmis lokakuun viimeiseen päivään mennessä, jonka jälkeen ohjausryhmä kokoontuu.

Kunnanhallitus käsittelee uutta kouluverkkoselvitystä marraskuun 7. päivän kokouksessa.

Larsson kertoo, että hän on käynyt kesän aikana sidosryhmien kanssa keskusteluja kunnan kehittämisestä ja joissakin keskusteluissa on käsitelty myös kunnan kouluverkkoa.

-Kylillä ollaan huolissaan koulujen puolesta ja koulujen henkilökunnan puolelta on tullut toiveita, että asia saataisiin mahdollisimman pikaisesti ratkaisuun. Osa kokee vellomisen kuluttavana, Larsson kertoo tunnelmista.

Hän lisää, että keskustelua kannattaa jatkaa. Hän myös kehottaa kuntalaisia ottamaan suoraan häneen yhteyttä asian tiimoilta.

-Kasvokkain käyty keskustelu tuo parhaan lopputuloksen, Larsson vinkkaa.

Tammelan kunnanvaltuusto päätyi viime helmikuussa aiemman kouluverkkoselvityksen perusteella päätökseen, jonka mukaan kunnan kouluverkkoa supistetaan. Muun muassa Teuron, Letkun ja Myllykylän koulut aiottiin lakkauttaa.

Päätöksestä tehtiin valituksia Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen, joka lopulta kumosi valtuuston päätöksen. Perusteluissa todettiin, että päätös oli muun muassa syntynyt virheellisessä järjestyksessä. FL