Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapsesta kiinni liikunnan iloihin

– Ihan mahtavaa! totesi Aleksi Kankare kokeiltuaan lasten jujutsua. Aleksi aikoo liikuntapassin avulla kokeilla ilmaiseksi myös lentopalloa. Romeo Räsänen kokeilee tänä syksynä kivalta tuntuvan koripallon lisäksi myös salibandyä, jääkiekkoa ja jalkapalloa.

Forssan, Jokioisten ja Tammelan kunnat järjestävät taas yhteistyössä paikallisten seurojen ja yksityisten liikuntapalvelutuottajien kanssa liikuntapassikampanjan. Liikuntapassi oikeuttaa lapset osallistumaan 10 kertaa seurojen toimintaan syys-lokakuussa. Lasten toivotaan kokeilevan rohkeasti mahdollisimman montaa eri liikuntaharrastusta. Liikuntakampanjan tavoitteena on saada lapset innostumaan liikkumisesta ja löytämään itselleen mieleinen liikuntaharrastus.

Aiemmat liikuntapassikampanjat ovat tuottaneet hyviä kokemuksia. Kaikki osapuolet – niin lapset, vanhemmat kuin seuratkin – ovat olleet tyytyväisiä.

Johanna Grönroos Jokioisilta ja Kirsi Virtanen Forssasta kiittävät vanhempina kampanjaa siitä, että lapsi voi lähteä vain kokeilemaan jotain liikuntalajia ja samalla vanhemmat saavat lajista tietoa. Johannan Eveliina-tytär mielii kokeilla koriksen ja jujutsun lisäksi uintia. Kirsin Samu-poika ottaa tuntumaa jujutsun lisäksi ainakin taekwondoon ja yleisurheiluun. Liikuntapassikampanja järjestetään entiseen tapaan eka- ja toisluokkalaisille ja uutuutena nyt myös viitos- ja kuutosluokkalaisille.

Lajeja on valikoimissa noin 20. On jalkapalloa, judoa, jujutsua, keilausta, koripalloa, lentopalloa, parkouria, ratagolfia, ratsastusta, salibandya, sulkapalloa, sukellusta, suunnistusta, taekwondoa, tanssia, voimistelua ja yleisurheilua. Eka- ja tokaluokkalaisille on lisäksi tarjolla jääkiekkoa ja ringetteä sekä uintia ja voimistelua. Viitos-kuutosille on lajivalikoimassa myös tikanheittoa.

Forssan Kamppailijoiden puheenjohtaja Päivi Aittamaa pitää liikuntapassiyhteistyötä kaikin puolin järkevänä.

– On pelkästään positiivisia kokemuksia, vaikka tämä vähän työllistääkin. Saamme kivasti lasten kurssit täyteen kampanjan avulla. Forssan kaupungin liikuntasihteeri Pauliina Jolanki kehuu edellisvuosien kampanjakokemuksia ja hyvää liikuntalajipakettia.

– Seurat ovat saaneet uusia harrastajia ja perheet ovat olleet tosi tyytyväisiä, kun ovat saaneet tietoa, mitä paikkakunnalla voi harrastaa ja lapset ovat päässeet kevyesti kokeilemaan lajeja niin, ettei ole tarvinnut heti sitoutua. Lapset ovat tykänneet kovasti. Kampanjaan on viime vuosina osallistunut noin joka toinen lapsi ikäluokasta. Osallahan on jo entuudestaan riittävästi harrastuksia. FL