Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Digiloikka käynnissä Forssan peruskouluissa

Forssan peruskouluissa on rakennettu valmiuksia digiloikkaan. Sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen kertoo kaikissa kouluissa olevan valokuitujen ja sisäisten langattomien verkkojen jo kunnossa. Myös opettajia on koulutettu tietotekniikan hyväksikäyttöön opetuksessa.

-Nyt on käynnissä hanke tablettien hankkimiseksi oppilaiden käyttöön. Tavoitteena on, että jokaisella 1500 peruskoululaisella olisi ensi syksynä käytössään henkilökohtainen tabletti.

Pynnösen mukaan tietokoneiden hankinta sopisi hyvin Forssan tavoitellessa Suomen lapsiystävällisimmän kunnan titteliä ensi vuonna, jona vietetään myös Suomen 100-vuotisjuhlaa.

Pynnönen esitteli eilen koulumaailman digiloikkaa kaupunginvaltuuston päätteeksi. Kaupunginvaltuusto saa seuraavassa kokouksessaan toistamiseen käsittelyyn vastauksen valtuutettu Emmi Lintosen (sd.) ja 12 valtuutetun tai varavaltuutetun allekirjoittamaan valtuustoaloitteeseen viime huhtikuulta, jossa esitettiin 150000 euron varaamista tämän vuoden talousarvioon tieto- ja viestintäteknisten laitteiden hankintaan kaikille kouluille.

Valtuusto päätti viime toukokuussa palauttaa aloitteen uudelleen valmisteluun ja nyt aloite on tulossa uudelleen valmisteltuna seuraavaan valtuuston kokouksen asialistalle. Pynnösen mukaan esitetyn 150000 euron lisäksi tarvitaan vielä useampi satatuhatta euroa ennen kuin jokaisella peruskoululaisella on oma tietokone käytössään. Tällä hetkellä tietokoneita riittää laskennallisesta joka kolmannelle oppilaalle. Sivistys- ja tulevaisuustoimialalla on toiminnassa ICT-johtoryhmä, joka kokoaa ja koordinoi toimialan kehittämis- ja hankintaehdotukset. Lisäksi se valmistelee esitykset johtoryhmälle ja lautakunnalle päätöksentekoa varten. FL