Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maahanmuuttokriitikko Juho Eerola hallintovaliokunnan johtoon

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä valitsi hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi toisen kauden kansanedustajan Juho Eerolan Kotkasta. Eerola kuuluu puolueen maahanmuuttokriittiseen siipeen. Hän on aiemmin ollut puoleen varapuheenjohtaja.

Hallintovaliokunta käsittelee maahanmuuttoasioita. Sitä on aiemmin johtanut perussuomalaisten nykyinen europarlamentaarikko Jussi Halla-aho. Hän erosi tehtävästään vuonna 2012 saatuaan korkeimmasta oikeudesta tuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Sen jälkeen muiden puolueiden ryhmänjohtajat eivät enää pitäneet sopivana Halla-ahon jatkamista tehtävässään.

Hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikka avautui nyt, kun entinen puheenjohtaja Pirkko Mattila valittiin uudeksi sosiaali- ja terveysministeriksi Hanna Mäntylän tilalle.

Perussuomalaisten ryhmä teki valiokuntapaikkoihin myös muita muutoksia. Valtiovarainvaliokunnan uudeksi varapuheenjohtajaksi ryhmä valitsi Ville Vähämäen Oulusta. Entinen sosiaali- ja terveysministeri Mäntylä siirtyy valtiovarainvaliokunnan varsinaiseksi jäseneksi. Syksyllä Ylen hallintoneuvostossa aloittaa kansanedustaja Lea Mäkipää Kihniöstä.

Poliisiasiainneuvottelukunnan uudeksi puheenjohtajaksi perussuomalaisten eduskuntaryhmä on valinnut kansanedustaja Jari Ronkaisen Hollolasta. Hän tulee ministeri Mattilan tilalle. Kansanedustaja Kari Kulmala Rääkkylästä tulee Ronkaisen tilalle neuvottelukunnan jäseneksi. (Lännen Media)