Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ypäjä tuomitsee sairaalamuutokset

Ypäjän kunnanhallitus yhtyy Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän näkemyksiin terveydenhuolto- ja sosiaalihuoltolain muutoksista ja kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä.

Ministeriön esitykset ovat Ypäjän mukaan tiettyjen palvelujen keskittämisen osalta jossain määrin paikallaan. Lakiesitys ei kuitenkaan ole kestävästi perusteltu eikä sen pohjalta muodostu alueellisesti tarkoituksenmukaisia palvelukokonaisuuksia. Leikkaustoiminnan keskittäminen ei ole Ypäjän mukaan perusteltua.

Ministeriön esitys on johtamassa kattavan sairaalaverkon huomattavaan supistumiseen. Se ei siten edistä palveluiden yhdenvertaista saatavuutta tai asiakas- ja potilasturvallisuutta. Palveluiden keskittäminen ja laajojen päivystyssairaaloiden luominen eriarvoistaisi Ypäjän mukaan maakuntien asukkaiden terveyspalveluiden saatavuutta.

Toteutuessaan esitys lopettaisi FSHKY:ltä ja muilta aluesairaaloilta siirtymäkauden jälkeen ympärivuorokautisen päivystyksen ja kaikki leikkaustoiminnot, mitä ei voi pitää tarkoituksenmukaisena tai järkevänä toimintana. FL