Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Humppilassa maakunnan innokkaimmat nettipelaajat

Humppilassa pelattiin alkuvuoden aikana enemmän Raha-automaattiyhdistyksen eli RAY:n netti- ja mobiilipelejä kuin muualla Kanta-Hämeessä.

Jokaista täysi-ikäistä kuntalaista kohden laskettuna humppilalaiset kuluttivat netti- ja mobiilipeleihin kuuden kuukauden aikana 12,4 euroa. Summa on noussut liki neljä euroa vuotta aiemmasta vastaavasta ajasta. Toiseksi eniten maakunnassa pelattiin Lopella, jossa pelaamiseen käytettiin 11 euroa. Summa on noussut yli 11 euroa vuotta aiemmasta.

Somerolla pelaajat käyttivät 11,13 euroa peleihin. Forssassa ja Ypäjällä peleihin laitettiin reilut 8 euroa ja Urjalassa lähes 9 euroa. Tammelassa pelattiin yli 9 eurolla. Jokioisilla euroja laitettiin RAY:n netti- ja mobiilipeleihin vain 1, 82 euroa. Vuotta aiemmin rahaa paloi yli 8,50 euroa.

Netti- ja mobiilipelaamisluvuissa korostuvat paikkakunnat, joilla ei ole RAY:n pelisaleja ja vain vähän RAY:n raha-automaatteja tai pelipöytiä.

Suomalainen aikuinen pelasi tämän vuoden tammi–kesäkuussa RAY:n netti- ja mobiilipelejä keskimäärin hiukan yli kahdeksalla eurolla. Summa on nousussa, sillä vuotta aiemmin samalla aikavälillä pelattiin alle seitsemällä eurolla. Eniten RAY:n netti- ja mobiilipeleihin kulutettiin Savukoskella Lapissa, noin 25 euroa aikuisasukasta kohden. Summa on noussut 7,5 eurolla viime vuoden vastaavasta ajasta, jolloin Savukoski oli valtakunnallisen vertailun viides. Toiseksi sijoittui satakuntalainen Jämijärvi ja kolmanneksi Lapissa sijaitseva Sodankylä. FL