Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanha meijeri muuntuu huutokauppahuoneeksi

Forssaan avataan uusi huutokauppahuone. Ensimmäiset lyönnit kopautetaan sunnuntaina Huutokauppahuone Wanhassa meijerissä.

-Moni on kysynyt mikä meijeri. Kauppakadulla on toiminut meijeri vielä joskus 1960-luvulla, sen jälkeen tiloissa on ollut ainakin bingohalli ja koiratoimintaa, kertoo Esa Malmström.

Malmström on tehnyt tiloissa pintaremonttia ja rakentanut myytäville esineille laskutilaa.

-Sain mahtumaan tilaan istumapaikat 130:lle. Jos sali on täynnä, tunnelma on tiivis.

Huutokauppa on luonteva lisä Malmströmin perheyritykseen eli osto- ja myyntiliike Vanhoihin Romuihin sekä Nukkekoti ja Leluun.

-Tavaraa tuntuu kertyvän, joten pitää sitä liikkeellekin saada. Otamme myös myyntiin huutokauppoihin perikuntien jäämistöjä ja keräilytavaraa.

Malmström aloittelee toimintaa kerran kuukaudessa -periaatteella, mutta kokeilee myös arki-iltaa kaupan ajankohtana.

-Testaamme torstai-illan, hän lisää.

Malmström korostaa, että hän haluaa tehdä kauppaa luottamuksella. Hän sanoo, käyvänsä läpi esimerkiksi jäämistöjen tavarat ja kertovansa, jos tavallisen irtaimiston seasta löytyy arvokkaampaa.

-Asiakasta ei kannata huijata, sillä tarinat kulkevat ja viidakkorumpu pilaa pian maineen.

Hän vinkkaa, että jäämistöjä perkaavien omaisten kannattaa näyttää tavarat ennen ensimmäistäkään karsintaa vanhojen tavaroiden tuntijalle.

-Suomalainen lasi ja Arabian astiat jo tunnetaan aika hyvin, mutta kaatopaikalle saattaa päätyä arvokkaita design-valaisimia tai vaikkapa autoihin liittyvää keräilytavaraa.

Huutokaupat ovat nyt nosteessa. Osansa alalle on tehnyt Huutokauppahuone Palsanmäen tarinaa kertova tv-sarja.

-Tv-ohjelma on hieno asia, mutta julkkisleima vääristää jo tavaran hintoja. Jos kuparipannusta maksetaan huutokaupassa 210 euroa, siinä on jo vahvasti turistilisää. FL