Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siunauskappelin ikkunat ja katto remonttiin

Forssan seurakunnan siunauskappelin ikkunoita ja kattoa korjataan tänä ja ensi vuonna.

Kiinteistöpäällikkö Tommi Karjalaisen mukaan työt pystyttäneen hoitamaan niin, että ne eivät häiritse siunauksia.

-Töitä tehdään muina kuin siunauspäivinä perjantaina ja lauantaina.

Kappelisalin kattoeristeet ja -huopa korjataan jo tämän syksyn aikana. Ensi keväänä uusitaan Tampereentien puoleisen nauhaikkunan rakenteet ja hautausmaan puolella olevat ikkunalasielementit.

-Niissä on vaivana lähinnä esteettinen haitta. Lämpölasien väliin pääsee kosteutta, ja se aiheuttaa niihin saumeutta. Kappelista aiotaan korjata myös vanhan kappeliin suuntaan antavasta päädystä tiilimuurausta.

-Se on säälle altis. Siitä vaihdetaan ensi kesänä noin 1500 tiiltä, Karjalainen kertoo.

Suurempaan peruskorjaukseen ei kappelissa ole Karjalaisen mukaan tarvetta. Remonttien kustannusarvio on noin 75000 euroa. Ikkunatyöt toteutetaan Karjalaisen arvion mukaan reilussa viikossa. Muuraus purkutöineen vienee noin viikon.

-Kattotyöhön kuluu arviolta kolme viikkoa.

Muissa seurakunnan kiinteistöissä ei nyt ole suurempaa remonttitarvetta. -Kunnossapitotöitä tietysti riittää. Kirkon kiviportaat parkkipaikalle sekä sen messinkikaide pitää uusia. Portaissa on pakkasrapautumaa. Se tehdään myös ensi vuonna, mikäli budjettiin rahaa löytyy. FL