Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahden, lähes kolmen intohimon mies

Musiikki ja lentopallo. Siinä ovat forssalaisen Sami Mattilan kaksi tärkeintä intohimon kohdetta.

-Armeijan jälkeen myin Lehtovirralla äänilevyjä ja päädyin soittamaan levyjä viikonloppuisin myös ravintola Loukkuun. Siitä se lähti kiinnostus musiikkiin.

Musiikissa ja etenkin elävässä musiikissa on Mattilan mukaan parasta sen kyky tuottaa iloa ja hyvää mieltä. Mattilan mukaan ne ja yhteishengen luominen ovat olleet pontimena Forssan Kulttuuri-Axelissa.

-Kulttuuri-Axel järjestää Forssassa paikalliselle yleisölle kohtuuhintaisia tai ilmaisia konsertteja. Samalla tarjoamme paikallisille yhtyeille ja esiintyjille tilaisuuden yleisöön.

Yhdistys järjestää vuodessa kymmenkunta konserttia.

-Ja sitten on lauantaiden Tori soimaan -sarja kesäisin. Se on jo lunastanut paikkansa ja sitä kaivataan, vaikka aluksi sitä forssalaiseen tapaan vähän epäiltiinkin, hän naurahtaa. Rakkaus lentopalloon syttyi 1970-luvulla ja syveni 1990-luvulla Koijärven Kunnossa, kun molemmat tyttäret intoutuivat lajiin.

-Tuona aikana saavutettiin seuran historian ensimmäiset SM-tason mitalit.

Mattilalla on tapana heittäytyä kiinnostaviin hommiin täysillä puuhaten. Lentopallon alueelliset ja valtakunnalliset järjestötehtävät olivat monipuolisen seuratason työn luonnollinen jatke.

Järjestötehtävistä hän otti hypyn fanipuolelle vuoden 2007 EM-kisojen jälkeen ja organisoi matkoja ja tapahtumia lajin arvokisoihin. Toiminta kasvoi, ja vuonna 2014 perustettiin lentopallon virallinen faniyhdistys eli FinFunTeam ry. Mattila on toiminut puheenjohtajana siitä lähtien.

Yhdistys esimerkiksi ylläpitää ja kehittää lentopallon fanikulttuuria, valvoo fanien etuja ja järjestää muun muassa fanitapaamisia ja matkoja peleihin. Mattila jakaa aikansa kulttuuriyhdistyksen ja lentopallon välillä. Ison osan siitä saa tietysti myös perhe.

-Viihdyn erinomaisesti lasteni ja lastenlasteni kanssa. Vietämme yhdessä aikaa mökillä Hautalammilla. Mökki on minulle tärkeä paikka, jossa hommat eivät lopu. Kolmas intohimo olisi Mattilalle voinut olla politiikka.

-Siinä oli sellaista iloa ja intoa, kun Leppäsen Urpon kanssa perustettiin perussuomalaisten paikallisyhdistystä. Hän oli hieno mies ja erinomainen keskustelukumppani.

Kaupunginvaltuustoon Mattila nousi ensimmäisen varavaltuutetun paikalta Leppäsen kuoleman jälkeen vuonna 2010. Hän vaikutti seuraavalla kaudella vapaa-aikalautakunnan puheenjohtajana.

-Se tuntui omimmalta. Aloitteestani loimme esimerkiksi suositut lasten liikuntapassi- ja kulttuuripassikampanjat. Hän ajautui ristiriitoihin Lounais-Hämeen perussuomalaiset ry:n johdon kanssa eikä häntä valittu yhdistyksen kuntavaaliehdokkaaksi vuoden 2013 vaaleihin. Hän pyrki valtuustoon sitoutumattomana kokoomuksen riveistä ja ylsi varasijalle.

Hän ei aio lähteä ehdolle ensi kevään vaaleihin. Sen verran poliitikkoa hänessä kuitenkin on, että portti on raollaan. -Nykyisistä puolueista ei yksikään vastaa ajatuksiani, mutta jos olisi oikeasti sellainen Forssan ja forssalaisten parasta ajava liike, saattaisin jopa harkita. FL Sami Mattila 12.9.1956 HelsingissäLapsuus Koijärvellä, nuoruudesta lähtien Forssassa.Keskikoulun jälkeen kiireellä työelämään, yrittäjänä 1990-luvulla ja 2000-luvulla eri tehtävissä lähinnä Forssan kaupungilla. Tällä hetkellä työtön.Perheeseen kuuluvat kolme tytärtä, joista aikuisia ovat Elina ja Maarit, Mikaela on 5-vuotias. Lisäksi perheeseen kuuluu kolme lastenlasta.Forssan Kulttuuri-Axelin puheenjohtaja ja perustajajäsen. Suomalaisen lentopallon faniyhdistyksen FinFanTeamin primus motor ja puheenjohtaja.Harrastaa uintia, musiikkia, elokuvia, mökkeilyä, penkkiurheilua laajalla lajirintamalla sekä melontaa.