Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maailmanmestarin opein Feeniksissä

Paikallinen naisvoimistelu sai perinteiseen treenipäiväänsä tänä vuonna poikkeuksellisen kovatasoisen vieraan, kun urallaan sekä MM- että EM-kultaa voittanut Tampereen Voimistelijoiden Minetteihin kuulunut Elena Ticklen saapui ohjaamaan paikallisia voimistelijoita ja valmentajia.

Päivään kuului monipuolista ohjelmaa, muun muassa forssalaisen maailmanmestari Saara Suoniemen fysiikkaluento fyysisestä palautumisesta ja vammojen ehkäisemiseen tarkoitetuista oikeista voimisteluasennoista.

Ticklen opasti erityisesti hyppytekniikkaa. Siinä hän painottaa erityisesti jalkatekniikkaa ja siisteyttä, jotta voimistelu näyttäisi hyvältä.

-Innokkaita tyttöjä, jotka tekevät tosi hyvin. Opetus menee hyvin perille, etenkin kokeneimmille voimistelijoille, Ticklen kehuu.

Hän lopetti aktiiviuransa viime kevääseen. Ticklen on jo opettanut tulevia tähtiä Pakilassa Helsingissä ja on kiertänyt vastaavia tapahtumia kuin Forssassa. Hän on kiinnostunut valmennustehtävistä laajemminkin.

Ticklelinin houkutteli Forssaan FNV:n Välke ja Sanix Säihke -ryhmiä valmentava Martta Ahvo, joka laati treenipäivän ohjelman yhdessä Tuuli Tervomaan kanssa. Treenipäivään osallistui 7 naisvoimistelijoiden joukkuetta ikähaitarilla 6-18 vuotta ja kaikki seuran valmentajat.

Ahvon mukaan treenipäivästä on ollut iloa kaikille.

-Treenipäivän tarkoitus on hyödyntää urheilijoita, mutta myös valmentajia. Ajatuksena on saada päivästä paljon irti ja käyttää oppeja joukkueiden omissa treeneissä. Treenipäivä myös nostaa yhteishenkeä seurassa, Ahvo iloitsee.