Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lisää paikkoja asumiseen

Kallion, Riihivalkaman ja Ruostejärven osayleiskaavan luonnos kirvoittaa Hämeen maakuntahallitukselta positiivisia arvioita. Kunta haluaa kaavalla mahdollistaa rantavyöhykkeellä sijaitsevien vapaa-ajanasuntojen muuttamista vakituiseksi asuinpaikaksi.

Luonnoksen mukaan Pyhäjärven lounaisrannalla olevat mökkialueet voisi muuttaa vakituisen asumisen alueiksi, kunhan kunnan rakennusjärjestyksen määräykset täyttyvät.

Pyhäjärvenranta-alueella on jo runsaasti loma-asustusta, joka sijoittuu osaksi olemassa olevaa kyläaluetta. Alue sisältyy kunnan määrittämään vesihuollon toiminta-alueeseen, ja sinne on olemassa olevat tieyhteydet. Asuminen myös Ruostejärven pohjoispuolella on perusteltua. Kaavaluonnoksessa on osoitettu etenkin Pirttiniementien varteen kuivan maan alueita vakituiseen asumiseen.

Ne tukeutuvat Eerikkilän palveluihin ja mahdollistavat asumisen Eerikkilän työntekijöille.

Uudet alueet eivät olennaisesti muuta tai hajauta kunnan nykyistä yhdyskuntarakennetta.

Maakunnan mukaan palvelujen kysyntä ja saatavuus olisi kuitenkin syytä selvittää kaavan jatkovalmistelussa. Pirttiniementietä suunnitellaan kaavassa jatkettavaksi aina Eerikkilän urheiluopistolle saakka. Opisto liitettäisiin näin tieverkostoon kahta eri reittiä.

Ulkoilureitin kakkostien alikulku esitetään siirrettäväksi eri paikkaan kuin maakuntakaavassa. Luonnoksen mukaan parempi paikka olisi pohjoisemmassa, Pirttiniementien risteyksen läheisyydessä.

Maakuntakaavassa alitus on osoitettu kakkostien liityntäpysäköintipaikan ja linja-autopysäkkien läheisyyteen. Uusi paikka olisi maakuntahallituksen mukaan toimivampi. Uusi paikka mahdollistaisi sujuvan ulkoiluyhteyden Torronsuon kansallispuiston ja Eerikkilän välille.

Maakuntahallitus muistuttaa, että mikäli alitus toteutetaan Pirttiniementien risteyksen läheisyyteen, on otettava huomioon myös liityntäpysäköinti ja bussipysäkit. Osayleiskaavassa on huomioitu myös kakkostien suuntainen rataliikenteen yhteystarve. Merkintä toteuttaa osaltaan maakuntakaavaan sisältyvää kehitettävän liikennekäytävän periaatetta. FL