Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lisää myötätuntoa parisuhteeseen

Forssan perheasiain neuvottelukeskuksessa halutaan auttaa pariskuntia ymmärtämään omaa parisuhdettaan. Lokakuun 6. päivä alkaa nimittäin uudenlainen parisuhdekurssi.

-Uskon, että kurssin jälkeen myötätunto sekä itseä että puolisoa kohtaan lisääntyy, perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Anja Nwose sanoo. Kurssi perustuu kanadalaisen Sue Johnsonin kehittämään tunnekeskeiseen pariterapiaan.

-Vastaavanlaisia kursseja on järjestetty isommissa kaupungeissa ja niistä on tullut positiivista palautetta.

Kurssille otetaan kahdeksan paria. Tapaamisissa käydään yleistä keskustelua ryhmässä. Pääpaino on kuitenkin pariskunnan kahdenkeskisessä työskentelyssä.

Parit tekevät tehtäviä, jotka auttavat heitä tunnistamaan omia tunteitaan ja jakamaan tunteet kumppanin kanssa.

-Usein käy niin, että parit ovat noidankehässä; he käyvät samaa riitaa aina vain uudestaan. Harjoitukset auttavat oivaltamaan uusia tapoja suhtautua asioihin. Ohjaajien mukaan on tärkeää, että parit sitoutuvat osallistumaan kurssiin. Kokoontumisia on kahdeksana torstaina.

Nwosen mukaan on normaalia, että pariskunnan toinen osapuoli innostuu kurssita ensin ja alkaa houkutella kumppaniaan mukaan.

-Toiselle täytyy antaa aikaa miettiä osallistumista.

Kurssi ei sovellu syvässä kriisissä oleville pareille.

-Jos heillä on erokriisi käynnissä tai perheessä on päihde- tai väkivaltaongelmaa, niin silloin parin voimavarat eivät riitä parisuhteen tutkimiseen.

Nwose ohjaa kurssia yhdessä perheneuvoja Tuukka Hämäläisen kanssa. -Vielä on tilaa muutamalle parille, Nwose houkuttelee. FL