Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Murhaajat riitelivät kuulolaitteesta

Raiskauksesta ja murhasta tuomittua Abdiqadir Osman Husseinia vastaan käytiin uusi oikeudenkäynti tänä aamuna Turun käräjäoikeudessa. Häntä syytetään toisen raiskaajamurhaajan, Ramin Azimin pahoinpitelystä Turun vankilassa viime helmikuussa. Syytetty ei itse saapunut oikeuden kuultavaksi, mutta uhri oli paikalla.

Syyttäjä vaatii Husseinille sakkoja tämän hyökättyä Azimin kimppuun vankilan kuntosalilla. Uhri vaatii vahingonkorvauksina 800 euroa kivuista ja noin 1500 euroa rikkoontuneesta kuulolaitteesta. Hussein myöntää asianajajansa mukaan pahoinpitelyn, mutta vetoaa hätävarjeluun. Hänen mukaansa uhri oli uhkaillut häntä. Hän on valmis 200 euron kipukorvauksiin, mutta ei korvaamaan kuulolaitetta. Husseinin mukaan uhri voisi halutessaan saada uuden kuulolaitteen ilmaiseksi. Puolustuksen mukaan Azimille ei ole myönnetty uutta kuulokojetta ilmaiseksi, vaan sellainen on ostettava. Halvin vastaava malli maksaa 1550 euroa.

Oikeudessa katsottiin valvontakameran nauha vankilan kuntosalilta. Videolla näkyy, miten murhamiesten välillä on ensin sanaharkkaa, jonka jälkeen Hussein ryhtyy lyömään Azimia nyrkein. Kuulolaite lentää lattialle. Muutaman iskusarjan jälkeen Hussein jättää uhrinsa rauhaan.

Azimin mukaan hän sai tappelusta vertavuotavia haavoja ja hänen kasvojaan särki parin päivän ajan.

Hussein vapautui vankilasta syyskuun alussa istuttuaan yli 19 vuotta nuoren tytön murhasta. Hän ei ehtinyt viettää aikaa vapaalla, sillä oikeus passitti miehen saman tien säilöön odottamaan uutta oikeudenkäyntiä. Nyt puitava pahoinpitely tapahtui Turun vankilassa helmikuussa.

Hussein hyökkäsi vankilan kuntosalilla afganistanilaisen miehen kimppuun. Azimi on tuomittu vuonna 2015 Porissa tapahtuneesta nuoren lenkkeilijätytön raiskauksesta ja murhasta.

Somalialainen Hussein saapui Suomeen turvapaikanhakijana vuonna 1990. Kolme vuotta myöhemmin hän raiskasi 13-vuotiaan tytön Tampereella ja sai kolmen vuoden vankilatuomion. Pian vapauduttuaan 1995 hän murhasi veitsellä 15-vuotiaan tytön. Kesäkuussa 2005, kesken vankilomansa Hussein syyllistyi lapsen törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Hussein on päätetty karkottaa maasta jo vuonna 2001.

Oikeus antaa ratkaisunsa pahoinpitelyjutussa kahden viikon kuluttua.

Rami Nieminen

Turku