Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nykymeno kummastuttaa rakennusveteraaneja

Jotakin on mennyt pieleen, kun vuosikymmenet töissä raataneet ihmiset leimataan eläkkeelle päästyään yhteiskunnan suurimmaksi taakaksi. Forssan seudun rakennuseläkeläisissä ihmetystä herättävät myös rakennusfirmojen valitukset, joiden mukaan alalle ei löydy Suomesta ammattinsa osaavia tekijöitä.

-Vaatimukset täyttävää väkeä riittää nykyisten työttömien joukosta takuuvarmasti meillä Suomessa ihan omasta takaa.

-Tässä pyritään yhä enemmän Englannin systeemiin, jossa rakennuksille palkataan alle sopimusehtojen töihin suostuvia tekijöitä ammattitaidosta välittämättä, kuuluu joukosta tilannetta analysoivia näkemyksiä. Menossa on Forssan seudun rakennuseläkeläisten kuukausittainen kokoontumistilaisuus. Forssan Rakennusliiton osasto 150:n alaisuudessa toimivan kerhon puheenjohtaja Pertti Järvinen kummastelee vallitsevaa tilannetta senkin vuoksi, että kehityssuunta saa ohjauksensa valtakunnan ylimmältä taholta.

Hän muistuttaa lupausten ja vallitsevan todellisuuden välisestä ristiriidasta.

-Maan hallituksessa istuvasta kolmesta puolueesta kaksi julistautui vaalien alla työväenpuolueeksi. Nyt siellä kuitenkin vaikeutetaan niin työväen ja työttömien kuin eläkeläistenkin elämää, Järvinen summaa. Rakennuseläkeläiset pitävät selvänä, että hallitus ei tiedä mitä se tekee, jos kuvittelee synnyttävänsä työpaikkoja kaventamalla työttömien etuuksia. Joukon sanoma kuuluu, että parempi olisi puuttua ilmiöön, jossa rakennusala ajautuu ajautumistaan pörssisijoittajien ohjaamaksi pelikentäksi.

-Pörssistä hallittavat firmat keskittyvät muuhun kuin sen katsomiseen, mitä ne jättävät työmaillaan jälkeensä. Kukaan eikä mikään ota vastuuta niiden tekemisistä. Joukossa muistellaan kokemuksia, joissa kavereilta on syntynyt työmailla laadultaan jälkeä, joka aiheuttaa jollekin niin harmia kuin kustannuksia heti lähitulevaisuudessa. -Kun menin kerran huomauttamaan kaveria asiasta, tämä totesi olevansa kolmen tunnin päästä jo Virossa, joten turha näitä on murehtia. FL