Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teerimäessä kelpaa kasvaa ja leikkiä

Lapset todistivat Teerimäen päiväkodin 40-vuotisjuhlassa, että Teerimäessä on kivaa. Mukavinta on kuusivuotiaan Topi Liskin mielestä piha, jolla on ollut kavereiden kanssa hauska huristella potkupyörällä ja kaivaa hiekkatunnelia

Vastaava lastentarhanopettaja Marika Tuomola kehuu monipuolista luonnonpihaa ja kauniin vanhakantaista rakennusta.

– Näin hienoa päiväkotia ei ole missään. Varsinkin tämä piha on mahtava. On kantoja, kiviä ja puita.

Luonnonmukaisella mäellä lapset kehittävät motorisia taitojaan. Vaikka itse rakennus on hieman sokkeloinen, se toisaalta tukee Tuomolan mukaan pienryhmätoimintaa.

– On hyvä, että on useita huoneita, joihin voi sijoittua.

Lisäksi Teerimäen sijainti on optimaalinen. Kävelymatkan päässä on metsä, kirjasto, urheilukenttä latuineen ja luistelukenttineen, Elonkierto ja kartanonpuisto.

Entisajan päivähoito on Tuomolan mukaan kehittynyt varhaiskasvatukseksi, jossa lapset oppivat elämässä tärkeitä asioita kuten tunnetaitoja, vuorovaikutustaitoja ja yhteisöllisyyttä itsetuntoaan vahvistaen.

Pitkäaikainen teerimäkeläinen Kristiina Kankaanpää kiittää päiväkodin iloista ja myönteistä ilmapiiriä, mikä on näkynyt pitkinä työsuhteina. Hän itse tuli taloon 1980 ja jäi eläkkeelle vuosi sitten.

– Tässä työssä tarvitaan ihmisiä, joilla on sydän mukana ja viisautta sekä pedagogisia taitoja.

Teerimäen 40-vuotisjuhlassa Kankaanpää muisteli elävästi erinäisiä tapahtumia ja sattumuksia. Lapset kunnostautuivat lauluin ja leikein.

Teerimäen päiväkodissa on kolme ryhmää 3–6-vuotiaille päivähoitolapsille ja esiopetusikäisille. Lapsiryhmät tunnetaan nimillä Sinitiaiset, Punatulkut ja Talitintit. Lapsimäärä on 65.

Harjakattoisella Teerimäen rakennuksella on värikäs historia. Rakennus nousi 90 vuotta sitten korvaamaan Karl Fazerin palaneen metsästysmajan. Fazerin kuoltua rakennus siirtyi Jokioisten kunnan omistukseen ja toimitilaksi 1933. Kunnantalona rakennus toimi vuoden 1952 lopulle, jonka jälkeen se kunnostettiin kokonaisuudessaan kirjastoksi. Päiväkotina rakennus avasi ovensa 1.9.1976. Taloa laajennettiin ensin 1980 ja sitten 1990. Suuret laajennukset tehtiin samalla tyylillä kuin alkuperäinen päätyosa.

Kristiina Kankaanpää kuvasi lapsille, että talo on vuosien varrella kasvanut kuten ihminen.

– 40 vuotta. Se on aika vanha päiväkotina vaikka ei ihmisenä.

– Päiväkoti on hyvä paikka kasvaa hyväksi tulevaisuuden tekijäksi, hän arvioi. FL