Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pappisliitto varautuu puolustamaan kapinapappeja oikeudessa

Homopari on virallisesti naimisissa, vaikka heidät vihkinyt pappi olisi toiminut vastoin kirkon sääntöjä. Tämä on kaikkien tähän mennessä Kirkkohallitukselle lausuntonsa toimittaneiden lainoppineiden näkemys.

Kirkkohallitus luovutti oikeudellista selvitystään varten tilaamansa lausunnot Lännen Median pyynnöstä. Niiden mukaan vihkimistä ei voida mitätöidä sillä perusteella, ettei siinä ole noudatettu kirkollisen vihkimisen muotoja ja ehtoja.

Kirkolliskokous on antanut Kirkkohallitukselle tehtäväksi selvittää myös sitä, kuinka tuomioistuimet suhtautuisivat homoparin vihkineen papin kirkolta saamaan rangaistukseen.

Pappien edunvalvojan Pappisliitton toiminnanjohtaja Jussi Junni myöntää, että aihe on muuttunut teologisesta kysymyksestä palvelussuhdekysymykseksi. Liiton hallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina.

– Emme ota etukäteen kantaa mahdollisiin sanktioihin, mutta tottakai meillä on jäsenpalvelut sitä varten. Eli jos jäsen tarvitsee vaikkapa oikeusapua, niin kyllä häntä avustetaan, Junni toteaa.

Parin vuoden takaisessa Lännen Median kyselyssä reilu kolmasosa papeista oli valmis vihkimään homopareja. Tänä kesänä moni pappi on niin ikään ilmoittanut aikovansa vihkiä samaa sukupuolta olevia avioliittoon heti maaliskuussa, kun laki sen sallii. (Lännen Media)