Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensimmäiset palamattomat Asmo-laturit ovat valmiita

Ensimmäiset kotimaiset Asmo-kännykkälaturit ovat valmistuneet tällä viikolla.

Palamattoman älylaturin kehittänyt, oululaisen Asmo Solutionsin päävisionääri Asmo Saloranta poimii uunituoreen laturin työpöydällään olevasta pahvilaatikosta. Ensimmäinen erä jaetaan ennakkotilaajille.

Älylaturin CE-hyväksyntä saadaan ensi viikolla, minkä jälkeen sarjatuotanto, markkinointi ja verkkokauppa pääsevät vauhtiin. Verkkokauppaan ja valikoitujen kauppojen hyllyille palamattomat älylaturit tulevat kuukauden päästä.

Tässä vaiheessa Saloranta huokaisee. Tie yöllisestä älynväläyksestä kotimaassa tuotetuksi valmiiksi tuotteeksi on ollut pitkä.

– Nyt on valmistuksen ja markkinoinnin aika ja päästään oikeaan liiketoimintaan, Saloranta kertoo.

Saloranta ennakoi, että jatkossa kaikki on helpompaa. Lähimmän vuoden aikana tavoitteena on valmistaa 50 000 laturia ja sen jälkeen 250 000. Kotimaan ohella keskeinen markkinakohde on Saksassa ja Pohjoismaissa.

Tuotannon saaminen Suomeen oli Salorannan mukaan työn ja tuskan takana.

Jossain vaiheessa näytti siltä, että myyntihinnaksi asetettu 35 euroa tuplaantuu, jos laturi valmistetaan kotimaassa. Valmistusta ei kuitenkaan siirretty ulkomaille, vaan siitä vastaa joensuulainen järjestelmätoimittaja Ouneva Group.

Saloranta ihmettelee, miten Suomessa voi olla niin kallista lähettää tuote eteenpäin. Hän huomauttaa, että Kiinasta pystyy lähettämään paketin eurolla, mutta Oulusta Tyrnävälle hinta on moninkertainen. Lopulta Oulusta löytyi logistiikkayritys, joka hoitaa varastoinnin ja lähettämisen.

Laturin tuotteistaminen sai vauhtia, kun Jollan perustajiin kuuluva Marc Dillon ryhtyi yrityksen toimitusjohtajaksi alkuvuonna.

– Kun toimitusjohtaja keskittyy firman pyörittämiseen, minä voin keskittyä lempiasiaani tuotekehitykseen, Asmo Solutionsin perustaja Saloranta sanoo. Älylaturin idea piilee siinä, että laite käynnistyy ja sammuu automaattisesti. Laturi kuluttaa sähköä vain silloin, kun sitä käytetään.

Lisäksi siinä ei valmiustilassa kulje lainkaan sähköä kuten tavallisissa latureissa. Nämä ominaisuudet tekevät siitä energiapihin ja paloturvallisen.

Yritys keräsi alkupääoman tuotteen valmistusta varten ennakkotilauksilla Indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta.

Saloranta tiimeineen kehittää parhaillaan tuoteperheen seuraavaa laitetta eli samalla periaatteella toimivaa yhdistelmälaturia, joka pystyy lataamaan kännykkää, läppäriä ja tablettia.

Kuvateksti: Älylaturin kehittäjä Asmo Saloranta esittelee uudenkarheaa laturia. Asmo Chargerin sarjatuotannon myötä hän pääsee kehittelemään uusia ideoita. (Lännen Media)