Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiivis ja tehokas FJK

Forssan Jalkapalloklubi varmisti viikonvaihteessa nousunsa Neloseen, vaikka Vitosta on vielä kierros pelaamatta. FJK pääsi juhlimaan lohkonsa voittoa ja sarjanousua Pyynikillä, kun Tahmelan Vesa kaatui peräti 12–0.

Lohkon parhaasta joukkueesta ei jää epäselvyyttä, kävi FJK:n viimeisessä ottelussa miten tahansa. FJK on tehnyt sarjan joukkueista ylivoimaisesti eniten maaleja ja päästänyt omiin vähiten.

Sarjan viidestä eniten maaleja tehneestä pelaajasta kolme on FJK:sta. 28 maalin Jere Rauhansalo on maalipörssin kärjessä, Ivo Dankov kolmantena ja Janne Eerikäinen neljäntenä.

Niin minun kuin joukkueenkin fiilikset ovat korkealla. Nyt onnistuimme tavoitteessa, viime kaudella emme siihen pystyneet, kertoo FJK:n pelaaja-valmentaja Miika Murtolahti.

FJK aloitti viime kauden hyvin, mutta tahti hyytyi kesken kauden. Nyt FJK on edennyt tasaisen vahvasti ilman koneen yskähtelyjä. Joukkue on hävinnyt yhden kuudestatoista ottelustaan.

Kyllähän sen sarjataulukosta näkee, missä jutuissa olemme onnistuneet. Olemme pystyneet pitämään oman pään suht’ hyvin puhtaana, toisaalta olemme käyttäneet maalintekopaikkamme viime kautta paremmin hyväksi. Tehokkuudessa on vieläkin paljon parannettavaa, Murtolahti sanoo.

Forssan Jalkapalloklubi vahvistui viime kaudesta, kun joukkue sai riveihinsä muun muassa sellaiset pelimiehet kuin Janne Eerikäisen, Kuisman veljekset ja Atte Ekholmin. Nousua avitti myös se, että joukkue on tällä kaudella Murtolahden mukaan pystynyt pelaamaan vaikeat vierasottelut fiksummin kuin viime vuonna.

FJK kohtaa Vitosen Tampereen piirin viimeisessä ottelussaan hämeenlinnalaisen Härmän kotikentällään. Ottelu alkaa Lamminrannassa lauantaina tuttuun tyyliin kello 15.

Härmän kakkosjoukkue ei ole FJK:lle mikään heittopussi, sillä joukkue on lohkossa neljäntenä aivan UrPSin kannoilla. Forssalaiset ovat toki ottelussa suosikkeja ja haluavat päättää kauden tyylikkäästi.

Totta kai haluamme päättää kauden voittoon, emme me tätä peliä lähde sössimään. Aion antaa nyt niille pelaajille peliaikaa, jotka ovat saaneet vastuuta hieman vähemmän kauden mittaan. Se voi vaikuttaa hieman joukkueen terävyyteen, mutta ei älyttömästi.

Ensi kauden kuvioita ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta keskustelut ovat jo pitkällä. Tavoitteena on, että ensi kaudella Nelosessa nähdään vielä tätä kautta tiiviimpi ja terävämpi FJK.

Nelonen on pykälän Vitosta kovempi sarja. Joukkueet ovat nopeampia, taitavampia ja parempikuntoisia kuin Vitosessa.

Vitosessakin on hyviä ja tiukkoja pelejä, mutta siellä on myös joukkueita, jotka haluavat pelata kahvapalloa. Nelosen porukat ovat pelaavampia, mikä sopii hyvin meille, Murtolahti muistuttaa.