Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maailmaa ei muuteta otsa rypyssä

Suomen suurin ilmastotapahtuma rantautuu Forssaan.

Syys-lokakuun vaihteessa Kehräämön alueella Forssassa tapahtuu, kun kansainvälisesti tunnettu ilmastotapahtuma saapuu Forssaan tuoden viikonlopuksi yhteen maailmanmuuttajia ympäri Suomen.

Vuonna 2007 Yhdysvalloissa järjestettiin ensimmäistä kertaa Power Shift -tapahtuma, jonka tarkoituksena oli koota yhteen aktiivisia ihmisiä etsimään keinoja ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun. Tapahtumakonseptin suosio kasvoi nopeasti, ja nyt tapahtumaa järjestetäänkin jo ympäri maailman.

Tänä vuonna tapahtuman tuo ensi kertaa Suomessa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle Hannele Maijala, joka itse opiskelee Forssassa ympäristösuunnittelijaksi.

Vaikka ilmastonmuutos onkin vakava aihe, niin Maijala kuitenkin vakuuttaa, ettei tapahtumassa podeta maailmantuskaa, vaan pikemmin innostetaan ihmisiä etsimään keinoja ilmastovaikuttamiseen omassa elämässään erilaisten työpajojen ja inspiroivien asiantuntijapuheiden kautta.

Osallistuin itse tapahtumaan ensi kertaa viime vuonna ja viikonloppu oli hurjan innostava. Paikalla oli paljon loistavia tyyppejä monilta eri aloilta. Ilmastonmuutos koskee meitä kaikkia, joten onkin tärkeää pohtia ratkaisuja mahdollisimman erilaisten ihmisten kesken.

Power Shiftit tarjoavatkin osallistujilleen monenlaista tekemistä ja opittavaa, ja tapahtumaan on saapumassa nimekkäitä puhujia aina Keski-Euroopasta saakka.

Myös Forssan kaupunki on lähtenyt tapahtuman järjestämiseen innolla mukaan, ja tapahtumassa pääsee osallistumaan myös kaupungin teknisen johtajan Antti Heinilän ja Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran Lari Rajantien vetämään työpajaan.

Parempi huominen ei rakennu kotisohvalla makoillen ja kiroillen maailman ongelmia. Jokaisella on mahdollisuus antaa oma panoksensa ja sen voi vielä tehdä yhdessä muiden kanssa, Heinilä sanoo osallistumisestaan tapahtumaan.

Kenen tapahtumaan sitten kannattaa syysviikonloppuna suunnistaa?

Maijala kertoo, että Power Shifteille ovat tervetulleita kaikki yli 16-vuotiaat, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan lisää siitä, miten vaikuttaa ilmaston ja ympäristönsä hyvinvointiin. Mitään lähtötietoa ei vaadita, ainoastaan kiinnostusta ja halua oppia.

Osallistui viikonloppuna sitten treenaamaan luovaa kirjoittamista, kuuntelemaan kokemuksia arktisilta retkiltä, tai pohtimaan fossiilienergiaan suunnattujen sijoitusten merkitystä, niin Maijalan mukaan tärkeintä on kuitenkin yhdessä tekemisen fiilis.

Se on hirmu virkistävää negatiivisten uutisten keskellä, että voi viettää viikonlopun aktiivisten ihmisten kanssa, jotka eivät ole niin ryppyotsaisia. Tapahtumassa tutustuu hyviin tyyppeihin, jotka ovat innostuneita ja uskoo muutokseen, ja tekevät sen puolesta tekoja. Muuttavat maailmaa. FL

Power Shift järjestetään Forssan Kehräämöllä 30.9-2.10.

Tapahtuma on maksullinen. Ennakkoilmoittautumiset 23.9. mennessä www.powershift.org

Lisätiedot: hannele@powershiftsuomi.org