Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi viljaosuuskunta Hämeeseen

Hämäläisviljelijät ovat perustaneet uuden viljaosuuskunnan, jonka tarkoituksena on parantaa viljelijöiden neuvotteluasemaa viljakaupassa.

Osuuskunnan perustamiskokous keräsi paikalle noin 150 viljelijää pääosin Kanta- ja Päijät-Hämeestä sekä Etelä-Pirkanmaalta. Perustajajäseniä oli kaikkiaan 134. ViljaTavastia Osuuskunta tarjoaa uuden markkinakanavan ja yhteistyömuodon etupäässä hämäläisille kasvinviljelijöille, mutta mukaan voi tulla jäseniä myös muista maakunnista.

Toiminta käynnistyy ensi viikolla, jolloin osuuskunnalle valittu hallitus lähtee valmistelemaan vetäjän valintaa ja jäsenhankintaa. Seitsemänjäseniseen hallitukseen valittiin Toni Mattila Jokioisilta, Arto Laine Hattulasta, Juha Salovaara Hausjärveltä, Juha Vaittinen Akaasta, Jesse Kaukinen Lahden Nastolasta, Heikki Mäkelä Lahdesta ja Petri Rappula Hollolasta. Hallituksessa puhetta johtaa Arto Laine.

Osuuskunnan perustamista on harkittu pitkään. MTK Häme kokosi yhdessä oman toimialueensa tuottajayhdistysten kanssa 25-jäsenisen viljelijätyöryhmän, joka valmisteli sääntöjä ja toimintaperiaatteita. Sääntöjen työstämisessä apuna on ollut myös Pellervo-Seura ja Pellervo-Instituutti. FL