Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pronssia kirkastamaan

Viidennen liigakautensa päätteeksi keväällä ensimmäisen mitalinsa pronssisena saavuttanut somerolainen SoVo Futsal lähtee kirkastamaan mitaliaan sunnuntaina alkavalla liigakaudella.

– Parempaan pitää aina pyrkiä ja olemme asettaneet tavoitteeksi askeleen eteenpäin eli kirkkaamman mitalin, sanoo SoVo Futsalin forssalainen manageri Jarkko Ihalainen.

Joukkueella on pari muutakin tavoitetta.

– Pyrimme runkosarjassa neljän parhaan joukkoon saadaksemme pudotuspeleihin kotiedun. Lisäksi aiomme ajaa nuoria pelaajia sisään sillä tähtäimellä, että he nousisivat seuraavalla kaudella runkopelaajien joukkoon.

SoVo Futsalilla riittää myös pelillisiä pyrkimyksiä.

– Vahvuutemme on ollut hyökkäyspelissä. Jos vastustaja on jäänyt pariin kolmeen maaliin, olemme yleensä voittaneet pelin. Nyt aiomme tiivistää myös puolustusta. Meille on tehty edelliskausina runkosarjassa 85-100 maalia. Nyt pyrimme puristamaan päästetyt maalit 60:een. Meillä on puolustuksen parantamiseen hyvät eväät, kuten muun muassa kaksi hyvää ex-maajoukkuevahtia, Ihalainen toteaa.

SoVo Futsalilla on nyt liigahistoriansa laajin 21 pelaajan joukkue.

Sen tulokkaita ovat maalivahtitrioon palannut Joonas Puolamäki, Ykkösen turkulainen maalikunkku Gezim Voca, FC Halikossa nuorten liigan maalikuninkuuden voittanut Jaakko Oksanen sekä loukkaantumisistaan välivuoden aikana toipuneet Tomi Heinämaa ja Atte Ekholm.

Laajasta ryhmästä huolimatta somerolaisjoukkueella on liigan käynnistyessä pelaajapulaa.

– Drilon Shala on loukkaantumisen vuoksi sivussa ehkä koko kauden ja Esa-Pekka Jaakkola samasta syystä vuodenvaihteen tienoille. Lyhytaikaisempien loukkaantumisten vuoksi meiltä puuttuu sunnuntain sarja-avauksesta neljä muutakin pelaajaa. Lisäksi Xhevdet Gela ja Moshtagh Yaghoubi vapautuvat jalkapallojoukkueistaan vasta myöhemmin syksyllä, luettelee Ihalainen ja paljastaa joukkueen kokoonpanon elävän vielä muutenkin.

– Meille on tulossa lokakuun alussa näytille pari kolme pelaajaa kunhan heidän jalkapallokautensa päättyy.

Kun pelaajarinki on jossain vaiheessa täydessä vahvuudessaan, ei kaikille riitä liigaminuutteja. Sen vuoksi SoVo Futsal on solminut farmisopimuksen Ykkösessä pelaavan Turun Pallokerhon kanssa ja tekee yhteistyötä myös nuorten liigassa pelaavan FC Halikon kanssa. Somerolaisilla on myös oma kakkosjoukkueensa Kakkosessa.

Ihalainen veikkaa Futsal-liigan kärjen muodostuvan viime kauden parhaista joukkueista.

– Mestari Sievi, hopeajoukkue Ilves ja pronssipelin meille hävinnyt GFT ovat nytkin pahimpia vastustajia. Tuohon joukkoon voi nostaa myös vahvistuneen KaDyn, joka jäi viime kaudella viidenneksi.

Ihalainen veikkaa tasaista sarjaa eikä aliarvioi nousija Pirkkalan Jalkapalloklubiakaan – etenkään siksi että SoVo Futsal hävisi vajaalukuisena ainoan harjoituspelinsä PJK:lle.

SoVo Futsal aloittaa liigan sunnuntaina kotipelillä jyväskyläläistä Riemua vastaan. FL SoVo Futsal 2016-17: Maalivahdit:Marko LaaksonenJan HolmJoonas Puolamäki (MadMax)Kenttäpelaajat:Juho PetterssonMikko MatinaroPekka KarjalainenEsa-Pekka JaakkolaHarri MatinaroArber IstrefiXhevdet GelaValdrin SeferiDrilon ShalaMoshtagh Yaghoubi -myöhemminMikko HalonenAapo HakalaTuomas HakalaJuuso Yli-MikolaGezim Voca (KF Kosovo)Tomi Heinämaa (välivuosi)Atte Ekholm (välivuosi)Jaakko Oksanen (FC Halikko)Päävalmentaja: Tomi Tuominen