Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seminaarisarja muolaalaisten juurista

Tiistaina lokakuun 4. päivä jatkuu Juuret Muolaassa -seminaarisarja Helsingin Kampin palvelutalon alakerrassa.

-Muolaassa asui 12000 ihmistä ja suuri osa heistä sijoitettiin sodan jälkeen muun muassa Lounais-Hämeen seudulle, Muolaalaisten seuran hallituksen jäsen Raija Seppänen houkuttelee hämäläistyneitä karjalaistapahtumaan.

Illan aiheena on Uusikirkko ja uusikirkkolaiset -historiasta, nykyisyydestä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Aiheesta luennoi Pääkaupunkiseudun Uusikirkkolaiset ry:n puheenjohtaja Maijaliisa Kalliomäki ja Uusikirkko-seuran puheenjohtaja Outi Grusander.

Luento on jatkoa seuran viime kevään seminaarisarjalle, jossa esiteltiin Muolaan naapuripitäjiä ja yhteisiä karjalaisia juuria.

Uusikirkko oli aikoinaan osa Muolaata ja myöhemmin Muolaan naapuripitäjä.

-Yhtenäisestä historiasta johtuen muolaalaisilta löytyi sukuyhteyksiä laajalti Karjalan Kannaksella.

Sodan jälkeen uusikirkkolaiset sijoitettiin Turun seudulle.

Seppänen kertoo, että Juuret Muolaassa -iltojen tapaamisissa käy kymmenittäin karjalaistaustastaan tai karjalaisesta kulttuurista kiinnostuneita.

-Oman suvun vaiheet alkavat kiinnostaa keski-iän kynnyksellä. Tapaamisissa on sattunut, että välillä aluksi toisilleen vieraat ovat jonkun aikaa haasteltuaan havainneet olevansa sukua.

Seppänen kannustaa kaikkia sukunsa tarinoista kiinnostuneita tulemaan paikan päälle.

-Tapaamiset ovat vapaamuotoisia. Ennen illan esitystä haastelemme kahvikupposen ääressä. Seminaarisarja jatkuu marraskuussa luennolla Kannaksen osuusliikkeestä. Lisätietoja Muolaalaisten seuran nettisivuilla. FL