Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FoKoPolla kulki – ainakin hetkittäin

FoKoPo ja Ura Basket tarjosivat harjoituspeliksi välillä hyvinkin viihdyttävän ottelun eilisiltana Feeniksissä.

FoKoPo hallitsi ensimmäistä puoliaikaa miten tahtoi, toisella tiukasti taistellut Ura Basket oli niskan päällä. FoKoPo oli kokonaisuudessa kuitenkin vähän parempi ja korjasi 85–78 (49–29) -voiton.

A-divisioonakauteen valmistautuvalla FoKoPolla on menossa rankka harjoitusjakso, mikä näkyi puutumisena pelin jälkipuoliskolla. Alku oli joukkueelta kuitenkin tässä vaiheessa syksyä hyvää koripalloa. Heitto upposi ja oma korin alusta tukittiin tiiviisti.

Kolmen jenkin ja hyvin heittäneen kapteeninsa Teemu Sulosen johdolla FoKoPo hankkiutui 20 pisteen taukojohtoon.

-Paljon on vielä tekemistä. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä ihan viihdyttävää koripalloa. Jos jatkossa pelaamme 40 minuuttia yhtä hyvin kuin avauspuoliajan, niin pärjäämme sarjassa kenelle tahansa, Forssan Koripoikien valmentaja Jouni Grönroos sanoi.

Tauon jälkeen voitontahtoinen vierasjoukkue lisäsi kierroksia. Ura Basket tilkitisi puolustustaan ja karkasi tehokkaasti nopeisiin hyökkäyksiin. Heittokin alkoi upota.

Kaarinalaiset pääsivät pari kertaa viiden pisteen päähän, mutta kun FoKoPon Oskari Kaseva ja Shamarr Bowden nakuttivat viimeisellä minuutilla heittonsa sisään, peli oli pelattu.

-Ensimmäinen puoliaika oli meiltä huolimaton, emme olleet valmiita taistelemaan yksittäisissä tilanteissa. Toinen jakso oli paljon positiivisempi, tiivisti valmentaja Jukka Valpola kaarinalaistunnelmat.

Sentteri Bruce Reed väänsi tehokkaasti korin alla ja punnersi FoKoPolle perjantaina 29 pistettä.Laituri Roderick Flemings nakutti 15 pistettä ja liukas takamies Shamarr Bowden 9. Hyppysiin tarttui myös 9 levypalloa.

-Amerikkalaiset tuntuvat pelimiehiltä, ja ovat vielä mukavia poikia, Grönroos sanoi.

Kotimaisista Teemu Sulonen upotti 14 pistettä, paluu forssalaisjoukkueeseen tehnyt Mika Suokas ja Henri Kotavuo 7 mieheen.

Ura Basket näytti, ettei tavoitteeksi asetettu nousu B:stä A-divisioonaan ole tuulesta temmattu. Joukkueen uusista vahvistuksista Ville Hänninen upotti 21 pistettä, vielä viime kaudella FoKoPossakin pelannut Eero Aaltonen 11 ja Samu Kaaresvirta 10 pistettä. Santeri Latvala pussitti 14 pinnaa.

FoKoPo pelaa vielä yhden harjoitusottelun ennen sarjan alkua. Joukkue kohtaa Lahti Basketballin maanantaina Feeniksissä. FL