Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Monitoimikeskuksen suunnitteluun vauhtia Forssassa

Monitoimikeskuksen suunnittelu on saanut vauhtia Forssassa.

Kaupunginhallitus antaa maanantaina lausuntonsa hallinto-oikeudelle kaupunginvaltuuston 20. päivä kesäkuussa äänin 28-18 myöntämästä 170000 euron suunnittelumäärärahasta tehdystä valituksesta. Päätösesityksen mukaan valtuuston päätös on syntynyt oikeassa järjestyksessä eikä päätöstä ole aihetta kumota.

Valituksen tekivät Johanna Häggman (kesk.), Eino Järvinen (sd.), Emmi Lintonen (sd.) Tapio Virtanen (vas.) ja Janne Nieminen (vas.)

Lisäksi tiistaina sivistys- ja tulevaisuuslautakunta saa käsiteltäväkseen esityksen monitoimikeskuksen hankesuunnitelman kilpailuttamisesta. Hankesuunnitelman pitäisi valmistua ensi vuoden maaliskuussa, jolloin nykyinen kaupunginvaltuusto kykenee aikataulullisesti vielä tekemään ratkaisun monitoimikeskuksen mahdollisesta rakentamisesta huhti- tai toukokuun kokouksessaan.

Kevään kunnallisvaalit antavat oman mausteensa päätöksentekoon. Tarjouspyyntö suunnittelijoille on tarkoitus panna liikkeelle jo ensi keskiviikkona, kun lautakunnan pöytäkirja tarkistetaan jo heti tiistaisen kokouksen jälkeen.

Tekninen johtaja Antti Heinilä sanoo hankesuunnitelman olevan suunnitteluvaiheen tärkein osa, joka laaditaan käynnissä olevan pedagogisen suunnittelun pohjalta. Suunniteltavana on nyt monitoimikeskus, jonka suuruus olisi 6000-10000 neliömetriä. Hankesuunnitelman pohjalta voidaan laatia myös kustannusarvio.

Heinilän mukaan vaihtoehtona ei ole se, ettei tehtäisi mitään palveluverkon uudistamisessa.

-Nykyiset koulukiinteistöt vaatisivat myös peruskunnostusta lähivuosina. Monitoimikeskus korvaisi toteutuessaan peruskorjauksen tarpeessa olevat Tölön ja Kuhalan koulut sekä Kurjenpesän ja Taikatuulen päiväkodit.

Sivistystoimenjohtaja Jarmo Pynnönen arvioi, että monitoimikeskus olisi oppimisympäristö noin 220 alakoululaiselle ja noin 300 yläkoululaiselle. Lisäksi päiväkodissa olisi noin 120 lasta. Kokonaisuuteen liittyisi myös keskuskeittiö ja monikäyttöinen liikuntasali. Tiloja tullaan suunnittelemaan niin, että niiden ympärivuorokautinen käyttö mahdollistuisi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) arvioi, että monitoimikeskus voitaisiin ottaa käyttöön syksyllä 2020, mikäli hanke etenee päätöksenteossa. Penttilän mukaan uusi monitoimikeskus voisi olla myös vetovoimatekijä.FL