Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vitosesta tyylillä Neloseen

Nousunsa jo viikko sitten varmistanut FJK päätti kautensa Vitosessa tyylikkäästi. Vapautuneesti pelannut Jalkapalloklubi ei antanut Hämeenlinnan Härmän kakkosjoukkueelle mitään mahdollisuuksia, vaan pyöritteli Lamminrannan viileässä lauantai-iltapäivässä tyylipuhtaan 7–0 (4–0) voiton.

-Ottelu lähti meiltä vähän tahmeasti liikkeelle, ensimmäiset 15 minuuttia oli tasaista pelaamista. Kun saimme ensimmäisen maalin, peli alkoi kääntyä meille, totesi tyytyväinen FJK-valmentaja Miika Murtolahti.

Sen jälkeen kun Ivo Dankov teki kauden 19. maalinsa ja pelin ensimmäisensä, siirtyi komento tosiaan FJK:lle. Lisää seurasi pian, nyt asialla oli hyvin liikkuva keskikenttämies Asadullah Al-Zeyadi.

FJK hallitsi hyvällä pallon liikuttelullaan ja tiiviillä puolustuksellaan avauspuoliajan loppua. Dankov onnistui ennen taukoa vielä kahdesti, ensin läheltä maalia Härmän maalivahdin sylkemästä irtopallosta, ja sen jälkeen laukomalla komeasti keskeltä kovaa alanurkkaan. FJK varmisti lopullisesti voittonsa toisen puoliajan alussa, kun Dankov siirsi päivän neljännellään isännät jo 5–0-johtoon. Tämän osuman jälkeen näytti hetken siltä, että FJK:n vatsa olisi täynnä. Härmäkin pääsi muutaman kerran hyökkäämään, mutta FJK:n maalilla pelannutta Lasse Friskopfia se ei pystynyt yllättämään.

Pelin lopulla FJK iski vielä kahdesti. Ensin Dankov laukoi päivän viidennen maalinsa keskityksestä ja sen jälkeen Tomi Heinämaa sijoitti keskeltä loppunumeroiksi 7–0.

-Tosi hyvää hyökkäyspeliä. Nousimme vauhdilla eteenpäin, kehui Murtolahti pelaajiaan. FJK keräsi kauden 18 ottelusta 47 pistettä. Joukkue hävisi kesän aikana vain yhden ottelun. Joukkue mätti Vitosessa 103 maalia ja päästi vain 20.

Jere Rauhansalo voitti maalipörssin 28 osumallaan. Dankov nousi pörssikolmoseksi 23 osumallaan.

Oikea joukkue nousi Neloseen.

-Hyvät tunnelmat. Ylsimme nyt tavoitteeseemme, kun pystyimme nousemaan. Joukkue vahvistui viime kaudesta, materiaali oli kaiken puolin leveämpi kuin vuosi sitten, Murtolahti kertoi.

Ensi kaudella FJK pelaa pykälää kovempia pelejä. Tämänkin kauden otteilla Nelosessa napattaisiin pisteitä, mutta jos joukkue aikoo todella menestyä, on sillä syytä parantaa.

-Pystyimme tehostamaan hyökkäystämme ja tiivistämään puolustustamme, mutta molemmissa on kehittämisen varaa. FL